Asylindustrin expanderar i den forna smålandsidyllen

Trots att Mariannelund har dragit hela landets blickar på sig fortsätter expansionen av asylindustrin i närliggande orter och städer.

Straxt efter att Mariannelund, lördagen den 19 maj, besöktes av kampanjen ”massinvandringen – en tickande bomb” blev det känt att Migrationsverket har tillgång till ännu en fastighet, denna gång i Landsbro. Precis som det ser ut i Mariannelund, Ingatorp med flera andra platser, är det fastighetsägaren Markus Kyllenbeck som ligger bakom asylboendet. Kyllenbecks affärsidé om att köpa fastigheten för ett lågt pris och låta Migrationsverket generera inkomster visar sig tydligt. Enligt Liselott Ingesson-Politis, enhetschef Migrationsverket, kontaktade Kyllenbeck själv Migrationsverket med erbjudande om att hyra bostäder. Detta skriver Höglandsnytt i artikeln ”Migrationsverket hyr av (ö)känd fastighetsägare i Landsbro”.

Fastigheten som numera används till asylboende var tidigare till salu då den förre ägaren hade svårt att hitta hyresgäster och få en rimlig lönsamhet. Som fastighetsspekulant gjorde Markus Kyllenbeck inget väsen av sina affärsambitioner. Den forna ägaren var, enligt uppgifter till Nordfront, ovetandes om köparens planer. Det berättar Richard Johansson:

Den tidigare fastighetsägaren i Landsbro blev upprörd när han förstod till vem han hade sålt sin fastighet och vad den skulle användas till. Hans förre sambo och barn bor precis inpå knuten och är inte alls roade liksom flera andra som får sin idyll förstörd.

Richard Johansson från Svenska motståndsrörelsen i Småland berättar om situationen i Landsbro. Genom sitt kontaktnät får han höra hur allt fler smålänningar förargas över den växande asylindustrin. Johansson lovar att återkomma med unik information om Landsbro till Nordfront inom kort.

Fastigheten i Landsbro består av sju lägenheter: tre enrumslägenheter, tre tvårumslägenheter och en trerumslägenhet. Dessa ska ge bostad åt drygt 30 asylsökande. De som bor i Landsbro är långt ifrån oreserverat positiva till asylboendet. Flera läsarkommentarer till artikeln i Höglandsnytt talar sitt tydliga språk och ger en trolig bild på upprördheten i Landsbro. Bland annat kan vi läsa:

Som närmaste granne, ensam, gravid och med en liten treåring känner man sig totalt överkörd. Efter samtal med Liselott Ingesson-Politis idag är jag ännu mer rädd och orolig[…] Min dotters sandlåda ligger tre meter från detta hyreshus gräsmatta. Jag har lagt alla mina pengar på mitt hus, och nu vågar jag inte bo kvar.

Asylindustrin från det lilla sammanhanget till det större

Det finns exempel på ännu mer omfattande främlingsimport, och för Smålands del räcker det att sträcka sig till Växjö. Under 2012 kommer femhundra somalier att komma till staden. Denna större inflyttning har föregåtts med omfattande förberedelser. Bland annat har det organiserats studieresor till Kenya där somalierna befunnit sig. I ett teveinslag på kanal 4, nyheterna i Växjö, berättas om somalierna som ska komma till staden och hur de ska ”integreras”. Bland annat ska de lära sig hur en spis och en vattenkran fungerar. Samhällsutbildningen ska vidare upplysa om att även kvinnor har rätt att arbeta Sverige.

Asylindustrin

Situationen i Mariannelund, i Landsbro och liknande platser går att jämföras med situationen i sitt större sammanhang. Överallt finner vi exempel på principlösa spekulanter som tjänar pengar på Migrationsverket. Det är en industri som genererar pengar och jobb åt vissa medan andra får lida i högre utsträckning. Precis som fallet är med narkotika där samhällskadan och lidandet långt överväger det som kan gynna enskilda knarklangare. De som tjänar pengar på migrationspolitiken är att liknas vid knarklangare med den skillnaden att de förstnämnda har lagens stöd.

 

Utomstående nyheter:

Höglandsnytt:Migrationsverket hyr av (ö)känd fastighetsägare i Landsbro

TV4 webbteve: ”Växjö kommun förbereder för att ta emot 500 somaliska flyktingar

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

Var den första att kommentera

  Subscribe  
Meddela om