Asylboenden utan lagfart diskas

MASSINVANDRINGEN. Omkring 140 asylboenden har blivit diskvalificerade och måste därmed stänga ner sina verksamheter på grund av att de missat att de måste ha lagfart. Migrationsverket verkar dock ta det hela med ro.

Det har kommit till kännedom att omkring 140 asylboenden saknar lagfart och att de därmed måste stänga ner sina verksamheter. Företrädarna för de diskvalificerade asylboendena är inte glada alls utan beskriver det hela i ordalag som ”kaos” och ”katastrof” då det kan bli så att tusentals asylsökande invandrare får flytta till andra boendealternativ.

Migrationsverket tar dock det hela med ro. Man kan utifrån Migrationsverkets uttalande anta att kön av förhoppningsfulla asylprofitörer är lång. Björn Jacobsson är tillförordnad enhetschef för Migrationsverkets beteendeenhet och han ser inte diskvalifikationerna som något problem alls.

– Det är deras problem egentligen, det står tydligt ”Lagfart ska bifogas vid anbudet” och kan man inte klara det så är det tråkigt för dem. Vi klarar oss ändå. Vi har många nya intressanta anbud och vi har kvar många bra anläggningar ändå, säger Jacobsson.

Erik Persson i Söderhamn är en av dem som fått sina asylboenden diskvalificerade och han och flera andra asylprofitörer med honom har nu överklagat till Förvaltningsrätten. De tycker inte att det framgått tydligt nog att de skulle behöva ha lagfart.

Källa:
140 asylboenden kan få stänga efter misstag

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments