Asylboende i Söderhamn brann ner till grunden

BROTT. Under den tidiga söndagsmorgonen började det brinna i ett asylboende i Söderhamn. Branden spred sig snabbt och stora delar av byggnaden har nu brunnit ner till grunden.

En del av det nu nedbrunna asylboendet.

Vid fyratiden under morgonen fick räddningstjänsten i Söderhamn in ett larm om en brand i Campus Vågbros asylboende. Branden fick snabbt spridning och ett kraftigt rökmoln spred sig, vilket fick räddningstjänsten att gå ut med en varning till allmänheten.

Byggnaden som inhyser asylboendet är uppdelad i tre byggnader varav två av dessa totalförstördes i branden som nu uppges vara släckt.

Orsaken till branden är ännu oklar men förför med de boende har gjorts och polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning. Händelsen rubriceras som grov mordbrand. Ingen person kom till skada förutom några som andats in röken och en som fått problem med hjärtat.

Det har visat sig att i majoriteten av alla fall med anlagda bränder på asylboenden som är i drift, har det varit invällarna själva som tänt på boendet.

Källa:
Asylboende i Söderhamn totalförstördes i brand

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments