Asylboende brann under natten – helikoptrar sätts in för att övervaka boenden

SVERIGE. Under torsdagsmorgonen försökte någon tända eld på ett boende för så kallade ensam kommande flyktingbarn i Tjönarp, norr om Höör. Efter den senaste tidens bränder sätts nu polishelikoptrar in som ska bevaka asylboenden i hela landet.

Någon eller några ska ha sprutat brandfarlig vätska på ett asylboende för ensamkommande ”flyktingbarn” i Tjönarp i Skåne och sedan tänt på.

— Det är en anlagd brand. Men personal har vaknat av brandlarmet och släckte innan elden hann få större spridning, säger Hans Nilsson hos Skånepolisen.

Ingen ska ha kommit till skada och de som bor på boendet kommer att bli kvar där.

Efter den senaste tidens bränder har man nu valt att sätta in polishelikoptrar som ska cirkulera kring landets asylboenden och bevaka dessa.

— Polishelikoptern kan täcka stora ytor och är ett bra komplement till den övriga tillsynen, säger Jonas Hysing, nationell kommenderingschef för Alma, i ett pressmeddelande.

Händelsen i Tjönarp rubriceras i nuläget som mordbrand.

Källa:
Brand i boende för ensamkommande

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar