Assad: Europa måste hjälpa syrierna att återvända till sitt hemland

UTRIKES. Syriens president uppmanar nu de europeiska länderna att sluta stödja terroristerna i Syrien och hjälpa syrierna att återvända till sitt hemland. Enligt presidenten har Väst själva orsakat den så kallade ”flyktingströmmen”.

Syriens president Bashar al-Assad riktar ännu en gång hård kritik mot västvärlden som har anser själva har orsakat den så kallade ”flyktingströmmen”. Han uppmanar nu de europeiska länderna att sluta stödja terrorister i Syrien och hjälpa syrierna i Europa att återvända till sitt hemland.

— Jag skulle vilja be varenda person som har lämnat Syrien att återvända, berättade president Assad i en intervju med en nyhetsbyrå.

Men tyvärr är detta inte möjligt menar Assad som understryker att terroristerna måste besegras innan syrierna kan resa hem igen. Samtidigt svor han att fortsätta sin kamp mot terrorismen. Men han uppger ändå att han tror på förhandlingar och politiska handlingar.

— Även om vi förhandlar så kommer det inte att innebära att vi slutar bekämpa terrorism, sa han.

Inbördeskriget i Syrien har enligt officiella siffror skördat över 250 000 människors liv och har tvingat över 11 miljoner syrier på flykt. Vissa har flytt till Europa men merparten av alla har flytt till grannländer i stora flyktingläger. Kriget har nu pågått i fem år och regeringsstyrkorna har nu vind i seglen och tar tillbaka mer och mer mark från terroristerna med hjälp av ryskt stridsflyg.

Källa:
Syria’s Assad: Europe Must Help Refugees Return

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

18 Kommentarer till "Assad: Europa måste hjälpa syrierna att återvända till sitt hemland"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Nordanvind
Gäst
Nybörjare
Nordanvind

Naturligtvis är det som Assad säger.

Syrien behöver byggas upp igen, det är givetvis det syriska folket som skall göra detta och ingen annan.

Dock bör de krafter som underblåst konflikten mot Syriens legitima regim och det Syriska folket infångas identifieras och göras personligen straff och betalningsansvariga för kriget och dess skador.

Vi kan tippa på att det är många toppolitiker och bankplutokrater i USA, Israel och Europa som skall ställas till svars för sina brott mot världsfreden och det Syriska folket.

Grady
Gäst
Nybörjare
Grady

Stackars, stackars president. Ett sådant folk att styra.
Men nu måste syrierna återvända. Det europeiska etablissemnaget behöver inte Assad oroa sig för. Dessa är snart historia. Det partisystem de representerar skall fasas ut. Skräckmuseum om Merkel, Reinfeldt, Zarkosy skall byggas.

A
Gäst
Nybörjare
A

25 av 28 eu-länder ställer gladeligen upp på att hjälpa Assad och Syrien. De länder som vägrar stötta Syrien är Tyskland, Italien och Sverige.

Jochen
Gäst
Nybörjare
Jochen

Den lagliga regeringen angrips av världsjudendomens kontrollerade länder. President Assad har sitt folk med sig. Därför har han inte fallit, trots massiva angrepp under ett halvt decennium. Assad är en hjälte.

ansch
Gäst
Nybörjare
ansch

Inga syrier i Europa kommer frivilligt flytta tillbaka till Syrien så länge det finns bidrag att hämta.

A
Gäst
Nybörjare
A

Jodå, alla dom driftiga kommer gladeligen att flytta hem, fast det kommer inte att påverka Sverige eftersom vi tagit emot bottenskrapet.

Daijmond
Gäst
Nybörjare
Daijmond

Inte ens 10% av dom som kommit hit dom senaste 4 åren är syrier.

Dock har vi fått hit en massa afghaner, pakistanier, bangladeshier, eritreaner m.m.

A
Gäst
Nybörjare
A

Stämmer.

Fridfull kraft
Gäst
Nybörjare
Fridfull kraft

”Men tyvärr är detta inte möjligt menar Assad som understryker att terroristerna måste besegras innan syrierna kan resa hem igen.”

Fel! De skall tillbaka för att hjälpa till. Europa kan inte vänta på att Syrien och andra länder skall fungera, kanske fungera i någon avlägsen framtid. Det är inte vårt ansvar att ta hand om syrier. TILLBAKA med dem nu! Alternativt får de vistas i närområdena. Syrier är inte kompatibla med vår västerländska kultur! De respekterar oss INTE! De våldtar!

Adolf
Gäst
Nybörjare
Adolf

Problemet både för oss och Assad är ju att majoriteten av de Syrier som är i Europa är terrorister och dom som startade kriget och kallade sig ”FSA” (Free Syrian Army). Sen har det självfallet kommit många från de hundratals andra islamska terrorgrupperna hit som SAA (regeringsarmén) skrämt iväg.

Zahle
Gäst
Nybörjare
Zahle

The Jews have hijacked the EU and USA and they are bombing and killing in the muslim world in the name of the White people.
When will the White people wake up ?

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
Nybörjare

Why then do muslims fight each other and not Israel?

Hartman
Gäst
Nybörjare
Hartman

Släpp en vätebomb över Aleppo!

A
Gäst
Nybörjare
A

Bättre att att stoppa upp den där bak på dig.

Arier
Gäst
Nybörjare
Arier

Kuwaitisk överste och säkerhetsanalytiker förklarar varför Kuwait inte kan ta emot Syrier, på grund av kulturella skillnader, samt att de inte passar in. Inte är han så positiv till deras chanser att hitta arbete heller:

https://www.youtube.com/watch?v=tKk78xFdvUU

Hartman
Gäst
Nybörjare
Hartman

WARNING! Vänstertrollen är inne och minusröstar!

g4s
Gäst
Nybörjare
g4s

Nej, du blev nedröstad eftersom du skrev ett idiotiskt inlägg.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
Nybörjare

Jag är ett nationellt demokratiskt vänstertroll som inte sätter betyg på någon här alls eftersom betyg inte är behjälpliga för någon, vilket detta illustrerar mycket tydligt.

wpDiscuz