Åsiktspolisen beslagtog hakkorsfana hemma hos aktivist

POLITISKA TRAKASSERIER. En aktivist i Motståndsrörelsens andra näste fick nyligen påhälsning av polisen som konfiskerade en hakkorsfana, trots att den inte syntes utifrån lägenheten och inte störde någon.

censur swastika

Nordfront har varit i kontakt med aktivisten och här nedan kommer en sammanfattning av händelseförloppet:

Aktivisten var hemma tillsammans med sin dotter och dotterns mamma. Mamman noterade att polisen befann sig utanför bostaden, men aktivisten fäste ingen vikt vid det då polisen ofta befinner sig i området och gör tillslag mot brottslingar. ”Det är lite vardag att dom är här”, skriver mannen till Nordfront.

Efter ett tag märkte aktivisten dock att polisen lyste utanför huset med en ficklampa och kort därefter, runt klockan elva på natten, ringer det på dörren. Det är två poliser med en husrannsakan som kräver att få komma in då de påstår sig ha sett en hakkorsfana i ett fönster, något som aktivisten berättar är mer eller mindre omöjligt då han är mycket noggrann med att alltid ha persiennerna nere så att fanan inte syns utifrån.

Polisen tar med aktivisten ner på polisstationen mitt i natten och håller där ett förhör där man meddelar att aktivisten är misstänkt för hets mot folkgrupp. Aktivisten erkänner att han hade fanan men nekar till anklagelsen om hets mot folkgrupp då fanan endast synts inne i lägenheten och omöjligen kan ha kränkt någon människa.

Därefter får aktivisten vänta på att polisen ska kontakta åklagaren innan det bestäms att han ska släppas runt klockan halv två på natten. Polisen meddelar att de kommer återkomma i ärendet.

Aktivisten uppger till Nordfront att han har flera reflektioner angående händelsen. Först och främst är det ett konstigt sammanträffande att polisen slog till just när hans dotter och dotterns mamma var hemma då paret är särbos och dottern brukar bo hos mamman, kanske slog polisen till för att skrämma upp familjen? Lyckligtvis sov dottern när polisen dök upp, men mamman som var vaken blev lite skärrad av händelsen. Vidare är det konstigt att polisen visste om fanan då den inte syns utifrån lägenheten. Sist men inte minst kan man såklart inte tycka annat än att det är absurt att polisen ödslar resurser på dylika ”brott”.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om