Aschberg talar ut om Bechir Rabani: ”De är galenpannor!”

MEDIA. Medborgarjournalisten Bechir Rabani dog strax efter att han meddelat att han skulle avslöja något om den mäktige juden och mediamannen Robert Aschberg. Nu har Aschberg svarat på spekulationerna om ett samband mellan granskningen och Rabanis död.

Robert Aschberg talar ut i Aftonbladet TV. Skärmbild: aftonbladet.se.

I fredags kunde Nordfront bekräfta ett rykte som började cirkulera under fredagsmorgonen, nämligen att systemkritikern och medborgarjournalisten Bechir Rabani hade avlidit under natten, endast 33 år gammal. Bara timmar innan han enligt uppgift ska ha dött av en hjärtinfarkt så utlovade Rabani ny information i sin fortgående granskning av den judiske mediamannen Robert Aschberg.

Som en del i granskningen hade Rabani och Megafonerna strax innan också publicerat en film, där man besökte Aschbergs bostad på ett liknande sätt som Aschberg gjort i programmet Trolljägarna och senast i Aftonbladet TV:s 200 sekunder. Under besöket öppnade Aschbergs fru, som också upprört utdelade någon form av hot mot Rabani.

LÄS MER: Undersökte Robert Aschberg — sedan dog medborgarjournalisten Bechir Rabani

Att Rabani dog i samband med granskningen av Aschberg väckte en hel del frågor, och på sociala medier har vissa hävdat med bestämdhet att Aschberg måste ligga bakom Rabanis död. Nordfront kunde också rapportera om att Granskning Sverige polisanmält Aschberg för mord på Rabani, vilket man meddelade genom att publicera samtalet där polisanmälan gjordes på Youtube. I praktiken tipsade GS polisen om Aschberg som misstänkt, eftersom inga egentliga bevis lades fram för att Rabanis död skulle ha varit onaturlig.

Aftonbladet bryter tystnaden
Mainstreammedia har i stort låtit Rabanis död gått obemärkt förbi, trots att hans död väckt stor uppståndelse bland politiska dissidenter. Men nu har Aftonbladet, där Aschberg har någon form av anställning, valt att kommentera fallet genom att avfärda spekulationerna kring Aschbergs inblandning.

i Aftonbladet TV berättar Aschberg om sina kontakter med Rabani, samtidigt som han avfärdar alla personer som spekulerar angående hans inblandning i dödsfallet som ”galenpannor”.

— Det kanske finns folk på månens baksida också, jämför Aschberg påståendet om hans inblandning i dödsfallet.

— De är så pass galna, att de blir en stor belastning för övriga delar av den högerextrema rörelsen, fortsätter den judiske mångmiljonären, samtidigt som han påstår sig ha kontaktats av en ”känd person” i nämnda rörelse som han menar är av samma åsikt.

Aschberg menar också att den informationen som Rabani lade fram om honom i det filmklipp som Megafonerna publicerade inte är några hemligheter, utan sådant som vem som helst kan ta reda på. Han förnekar också att han ska ha gömt sig när Rabani gjorde hembesök hos honom. Istället påstår han sig ha befunnit sig i Kiruna på tjänsteresa.

— Jag tar gärna ett resonemang med den som söker upp mig och så vidare.. varför inte? hävdar Aschberg också i slutet av klippet.


Bechir Rabani fick aldrig träffa Aschberg när han knackade på hemma hos honom. Nu påstår Aschberg att han i själva verkar inte var hemma och att han inte har något emot att tala med kritiker som söker upp honom.

Att han själv ska ha mailat Rabani, som Rabani själv påstod i en uppdatering på VK bara timmar innan han dog, är inte heller sant, menar Aschberg.

I sin sista uppdatering innan han dog skrev Bechir Rabani att Aschberg mailat honom. Men Aschberg vill inte kännas vid detta.

Se Aschbergs uttalande på aftonbladet.se.

Även Aftonbladets ställföreträdande chefredaktör och ansvariga utgivare Lena Mellin har valt att kommentera spekulationerna kring sin anställde. Mellin menar att ”högerextrema sajter” medvetet ljuger genom att påstå att Aschberg eller Mossad ligger bakom Rabanis död:

Några dagar efter ett besök hemma hos Robert Aschberg avled den hatande journalisten. Ingenting tyder på att ett brott är begånget.

Men ändå sprids nyheten på högerextrema sajter om att den israeliska säkerhetstjänsten låg bakom dödsfallet. Eller Robert Aschberg. Eller något eller någon annan förhatlig.

Hon gör det också med en artikelbild där Tyrrunor syns vaja i luften, trots att varken Nordiska motståndsrörelsen eller Nordfront har påstått något sådant. Tvärtom har Nordfront valt att betona att inga belägg har kunnat läggas fram för den saken – även om man valt att redovisa de faktiska omständigheterna, exempelvis att Rabani dog mitt under en pågående granskning av Aschberg.

Aftonbladets ansvarige utgivare Lena Mellin menar att det är ”samhällsomstörtande” att påstå att Aschberg har mördat.

Exakt vilka ”högerextrema sajter” som sprider påståendet att någon aktör ligger bakom Rabanis död berättar inte heller Mellin, som istället passar på att attackera hur systemkritiska sajter väljer att rapportera om nyheter. Exempelvis hånar hon användandet av citattecken när man inte citerar, med andra ord som hon själv gör i samma artikel där Rabani beskrivs som just ”medborgarjournalist” inom citattecken.

Mellin konstaterar också tvärsäkert att ”Robert Aschberg har självklart inte mördat”. Exakt hur hon vet detta redovisar hon inte heller. Istället hävdar Mellin alltså att den som påstår något annat ljuger medvetet och att en sådan lögn sprids med syftet att ”omstörta samhällsordningen”.

Mellin får dock medhåll av polisen, som har meddelat att man inte ens kommer att undersöka Rabanis död, med motiveringen att man ”tittat sig omkring” utan att ha hittat exempelvis blod.

Avslutningsvis passar Mellin också på att uppmärksamma Nordfronts framgångar, som Totalförsvarets forskningsinstitut meddelade i en rapport tidigare i höst:

På Nordiska motståndsrörelsens sajt har ökat antalet aktiva användare ökat med ungefär 500 personer per år och i oktober i år uppgick de till 4 451. Det är alltså inte en handfull tomtar vi talar om utan ganska många människor som vill sätta punkt för demokratin.

Källor:
Robert Aschberg om konspirationsteorin
Därför sprider högerextrema sajter lögner

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

18
Lämna en kommentar

Please Login to comment
13 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Tobias LindbergJonasKarlTobiasLinus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Alltså blottar sig Mellin återigen som folkförrädare och dessutom som medhjälpare i en mörkläggningsprocess av det som inte har hänt. Utredningen om det som har skett har lagts ned innan den började, så alla har polisens och statens beskydd. De vet alltså vad som har hänt men sådana samhällsskeenden har inget ”allmänt intresse”. Ingen kommer att beröras av några som helst påföljder flr det ointröffade. Man önskar att de hade haft ett samvete som fått dem att plågas under resten av sina korta liv. Tyvärr är de samvetslösa. Men de är dömda på livstid av folket. Och deras liv bör… Läs mer »

Tommy Olsen
Medlem

Hadde rollene vært byttet om, og dette var løgnpressen, ville det ikke bare stått at ”det var et mistenkelig dødsfall”. Nei, de ville skrevet at personen VAR innblandet! Slik de ofte gjør med saker hvor nasjonalsinnede er involvert, før det i det hele tatt er etterforsket, eller kommet en dom.

Når det kommer til dødsfallet til Rabani, er det helt klart mistenkelig.

Anders Jonsson
Medlem

(((Aschberg))) ett tvättäkta kräk.

Caesar-Aurelius
Medlem

”polisen, som har meddelat att man inte ens kommer att undersöka Rabanis död, med motiveringen att man ”tittat sig omkring” utan att ha hittat exempelvis blod” Jasså, den köpta och mutade åsiktspolisen säger det, minsann. Jag har personligen varit i flera påstådda ”koncentrationsläger” och ”tittat mig omkring utan att ha hittat exempelvis blod”. Därför kan jag med bestämdhet hävda att Snorkråkan Mellin och den mordmisstänkte bolsjevikjuden Aschberg inte ens behöver undersöka spekulationerna om att några hatande judar skulle ha avlidit i några påstådda ”koncentrationsläger”. Ingenting tyder på att ett ”brott” är begånget på dessa platser. Det är bara några krälande… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Lägg gärna ut snorkråkvideon som du har på ditt VK så att folk ser vilken intelligensreserv det är som befolkar (((AB))) och annan (((Lügenmedia))).

Caesar-Aurelius
Medlem
Caesar-Aurelius
Medlem

comment image

Peter H. Norrland
Medlem

Jaha snutsate, hur många dödsfall där offret dött av en hjärtinfarkt har du utrett där det förekommit blodspår då!??

IDIOT!!!

Rent hypotetiskt kan ”man” spruta in eter (en burk startgas räcker för en husbil) eller liknande sövande gas i en lägenhet, använda vanliga dyrkar, elektrisk dyrkpistol eller, om man har bråttom, en sk. ”Bump key” för att ta sig in och där ge offret en spruta på ett undanskymt ställe på kroppen som orsakar den tänkta dödsorsaken!

Lätt som en plätt, speciellt för professionella (((lönnmördare)))!

Karl-Путин A
Medlem

Ett annat märkligt fall är skyddsvakten som ”begick självmord” med ett skott i magen på Sagerska. Det skedde samtidigt som det var en hel del ”turbulens” kring dåvarande statsministern ”Stridshingsten”.

I Göran Perssons memoarer kan man läsa att det finns en hemlig tunnel in till Sagerska. Inget märkvärdigt i sig, Sveriges regeringschef måste kunna evakueras i händelse av ett terrorattentat, men denna tunnel kan naturligtvis användas även i andra sammanhang.

Ingemar
Medlem

(((Aschbergs))) traditionella översittarattityd har tydligen svalnat… Syns tydligt att typen blivit märkbart påverkad av att misstänkas för inblandning i Rabanis öde.

Jakob
Medlem

Det var inte det första offret – och kommer inte bli det sista i (((maktelitens))) kölvatten. Att (((de))) inte tillåter en seriös undersökning av Bechirs plötsliga och tragiska död är föga förvånande, för det sista (((makthavarna))) vill se, är sökljuset riktat mot dem. Vem vet vilka skelett i garderoben man hittar om man börjar rota… Om polisen inte gör sitt jobb, får vi göra det istället..

Christian Hamilton
Medlem

-”samtidigt som han avfärdar alla personer som spekulerar angående hans inblandning i dödsfallet som ”galenpannor”.-

-”De är så pass galna, att de blir en stor belastning för övriga delar av den högerextrema rörelse.”-

Detta är den vanliga attityden från folkförrädarna. De kör med sina översittarattityder och förklarar systemkritiker för galan, precis som i gamla (((sionstyrda))) Sovjet. Att komma med något relevant kommer inte på frågan för de har inget att komma med. När sanningen börjar krypa fram så sätter hela regimen igång de mest fantasifulla motmedel de kan köra med och media får order om att sprida falska nyheter och artiklar.

Linus
Medlem

(((Aschberg))) stammar, låter osäker, är andfådd och verkar vara väldigt nervös överlag. Han döljer en hel del.

Vila i frid Bechir Rabani!

Tobias
Medlem

Det finns en lyktstolpe reserverad för dig Aschberg !

Jonas
Medlem

Klart han talar ut i aftonbladet är väl han som skriver alla artiklar också…

Caesar-Aurelius
Medlem

Medborgarjournalisten Bechir Rabani dog strax efter att han meddelat att han skulle avslöja något om den mäktige juden och ”mediamannen” Robert Aschberg.

Nu har en video som visar hur mordet kan ha gått till publicerats:

https://vk.com/caesar.guttersnipe?w=wall453578850_120%2Fall

Karl-Путин A
Medlem

Ja, där avslöjade de sig själva, men vad spelar det för roll när vi gojer inte har något att sätta emot?

Tobias Lindberg
Redaktör

Jag tycker att det är otroligt intressant att Aschberg/Aftonbladet känner sig så pass pressade att de går ut och bemöter detta istället för att bara ignorera det som de gör i vanliga fall.

Bara det säger en hel del!

Och även om Aschberg försökte upprätthålla sin vanliga fasad så såg han inte riktigt lika självsäker ut som han brukar göra.

Uppenbart är att det är många som är sura på honom nu och att han är pressad.