ASAP Rocky tillbaka i Sverige – lovar gratis konsert för alla i ”förorten”

SVERIGE. ASAP Rockys senaste Sverigebesök slutade i häktet och skapade nästan en diplomatiskt kris mellan Sverige och USA. Nu är han dock tillbaka för en Globen-spelning och har lovat att alla från ”förorten” ska få komma in gratis på konserten.

Den svarte rapparen ASAP Rocky besöker återigen Sverige. Foto: Chad Cooper (CC BY 2.0).

Det var i somras som den så kallat afroamerikanske hip hop-stjärnan ASAP Rocky besökte Sverige. Snart hamnade han i bråk med en afghan, vilket resulterade i att han kom att häktas misstänkt för misshandel. Rapparen släpptes ur häktet i väntan på domstolens avgörande, som dock dömde honom och hans livvakt för misshandeln till villkorlig dom.

Häktningen av ASAP Rocky skapade dock närmast en diplomatisk kris mellan Sverige och USA, där USA:s president Donald Trump erbjöd sig att betala för sin landsmans frihet och Sverige ambassadör i Washington, Karin Olofsdotter, tvingades avbryta sin semester för att personligen träffa flera högt uppsatta politiker i USA och svara på deras frågor om häktningen.

Nu är dock ASAP Rocky tillbaka i Sverige för en ny spelning på Globen i Stockholm. Utanför hotellet ska han ha jagats av reportrar, men vägrat svara på frågan om hur det känns att vara tillbaka i Sverige.

Tidigare har ASAP Rocky dock lovat att besöka Sveriges no go-zoner och områden ”dit polisen inte åker”. Rapparen besökte också under onsdagen en grundskola i Stockholmsförorten Husby, där han träffade invandrarungdomar.

Enligt Aftonbladet ska han också ha träffat lokala musiker och producenter och lovat att alla från ”förorten” ska få komma gratis på hans spelning.

— Jag är glad att jag är här, jag är i förorten, de kallar det ”nogo-zoner”, vi är här och kollar till ”vårt folk” och visar att vi bryr oss. Alla från förorterna kommer in gratis på kvällens spelning, ingen av er behöver betala, sade rapparen.

Exakt hur identifieringen av ”folket” från no go-zonerna ska gå till vid insläppet är dock oklart.

Källa:
Här lämnar ASAP Rocky lyxhotellet – träffar skolungdomar i Husby

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
RokvikenEthnyb¤dHarald Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Harald
Medlem

Jag trodde a.s.a.p. crooky hade fått nog av den afghanska förorten i Sverige. Men varför skulle det behöva kollas om kidsen som kommer verkligen bor i ”förorten”? Det är väl bara dom som vill höra och se den rapande apan? Dom blonda brudarna från Södermalm som vill ha lite spänning i livet lär bli rejält kulturberikade. Det är betalning nog. Skulle inte Crooky ha konsert på fängelset också? Det han satt i eller nåt flottare fängelse? Hur gick det med det? Snacka om parallellsamhälle. Vilken skit. Ge honom inreseförbud. Han ska inte komma hit med sin kriminella hjärna och uppvigla… Läs mer »

b¤d
Medlem

Haha! :-))
Just det. Då måste vi ju slå ner dem!
Låt Crooky hållas, tillsammans med förorten. Mer vatten på kvarnen till Svensson!

Ethny
Medlem

Visste ens inte vem denna var när cirkusen drog igång efter en löjlig dispyt. Vet fortfarande inte vem denna s.k påstådda ”artist” är. Är det hip-hop han spyr ut så finns det redan femtio miljoner andra icke-unika varelser som denna.

En sak jag däremot vet och det är att vi inte behöver fler som honom här, så han kan lika gärna packa sitt och spy sin galla annorstädes för sina ”Homebooyz” i sina egna ”ghetto”kvarter.

Eller är han ute för att få uppleva vår nya europeiska kulturella sed, taharush på blonda jäntor?

Rokviken
Medlem

Han verkar ha blivit inspirerad av Johnny Cash som spelade inför en samling fängelsekunder.
https://www.youtube.com/watch?v=7e2B-thaJG0