Åsa Linderborg om rastafariministern: ”Provokation mot alla som vill ha kunskap, intellektualitet och nyfikenhet i kulturen”

KULTUR. Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg är inte nöjd med utnämningen av Amanda Lind som ny kulturminister. Hon menar att Miljöpartiet använder kulturpolitiken som ett ideologiskt verktyg och fruktar nu att Lind kommer ha samma agenda som Alice Bah Kuhnke.

Åsa Linderborg. Foto: Nordfront.se

Kontroverserna kring den nya så kallade rastafariministern, Miljöpartiets Amanda Lind som av Stefan Löfven (S) under gårdagen utsågs till kulturminister i hans nya regering, fortsätter.

Under tisdagen skriver Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg att Löfven gjorde fel som återigen gav kulturministerämbetet till en miljöpartist. Enligt Linderborg är varken Amanda Lind eller Miljöpartiet egentligen intresserade av kultur,

”Sveriges nya kulturminister heter Amanda Lind och har, liksom sin företrädare Alice Bah Kuhnke när hon tillträdde, aldrig uttalat sig i kulturpolitiska frågor”, skriver Linderborg.

Enligt Linderborg ser Miljöpartiet istället kulturen som ett ideologiskt verktyg att använda för att främja projekt som bekräftar partiets kulturmarxistiska agenda:

2014 hade Miljöpartiet inte ens ett kulturpolitiskt program. Det förslag som sedan lades fram var så instrumentellt och ideologiskt styrande, att man aldrig sett på maken. Identitet och representativitet var de teoretiska perspektiv som allt skulle silas genom. Anslagen skulle villkoras till kultur som ägnade sig åt etnicitet, kön och sexualitet. Programmet kastades i papperskorgen, men ambitionen var tydlig nog: Hellre skapa rätt än skapa fritt.

Att Socialdemokraterna ”för evigt” tycks ha släppt kulturpolitiken anser Linderborg vara ett ”strategiskt misstag”. Dessutom är valet av Amanda Lind som kulturminister enligt henne en stark provokation mot alla som ”anser att kultur och media kräver kunskap, intellektualitet och nyfikenhet”.

På vilket sätt en socialdemokratisk kulturminister skulle vara bättre framgår dock inte av Linderborgs artikel.

Källa:
Fel kulturminister igen, Löfven

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
1 år sedan

Sorgligt att detta trams ens kan skapa uppståndelse. Jag menar, det är ju givet för den som är bekant med Sveriges politik att alla ministrar i de senaste regeringarna gjort sig förtjänta av att ställas mot en vägg och *** ***. Vad det gäller den här kvinnan så tycks det mig som att hela historien är ännu en avlednings/uppretningsmanöver, där människor slösar bort sin energi på dumheter. Jag menar, kvinnan är ju uppenbarligen helt inkompetent och är endast ute efter uppmärksamhet. Vem bryr sig om hon prisat denne Kaplan, som faktiskt var minister i Löfvéns första regering. Det är den… Läs mer »

Valhalla
Nybörjare
Valhalla
1 år sedan

Det finns mängder av högutbildade, begåvade kultur- och konstvetare som har stor erfarenhet och mognad. Och Stefan Löfven väljer en naiv, helt okunnig hönshjärna till kulturmarxist som kulturminister. Det vittnar om statsministerns låga intelligens och hans skrämmande avsaknad av omdöme.
Amanda Lind är en wannabe-neger som vill öppna Sverige för massinvandring och har lovat att bekämpa ”högerextremister” i sin roll som kulturminister.

Man skäms över att Sverige har en minister med enorm rastaturban (kvalsterodling). Har hon koskit i håret som riktiga rastainfödingar? Röker hon på också? Det tror jag.