Arsenij Jatsenjuk planerar att sälja Ukrainas tillgångar

UKRAINA. Ukrainas nytillsatte premiärminister Arsenij Jatsenjuk planerar att sälja landets statliga olje- och gasbolag samt införa ekonomiska åtstramningar i landet.

Arsenij Jatsenjuk, premiärminister i Ukrainas postrevolutionära interimsregering.

Arsenij Jatsenjuk, premiärminister i Ukrainas postrevolutionära interimsregering.

Arsenij Jatsenjuk, som nyligen tillsattes som premiärminister i Ukraina, uppgav på måndagen att hans regering avser sälja Naftogaz Ukrainij, landets statligt ägda olje- och gasföretag.

Ukrtransgaz, ett dotterbolag till Naftogaz Ukrainij, driver landets gasledningar som används för att transportera rysk naturgas till Frankrike, Italien och 16 andra europeiska länder. Naftogaz är den enda importören av naturgas som tillhandahålls av ryska Gazprom, världens största utvinnare av naturgas tillika ett av världens största företag.

Jatsenjuk, som påstås ha judiskt påbrå och har visat sig ha kopplingar till den ukrainsk-judiske maffiabossen Semion Mogilevitj, har även sagt att han tänker införa åtstramningar i vad som redan är ett av Europas fattigaste länder.

— Jatsenjuk är den sorts teknokrat man vill ha om man vill ha åtstramningar i professionalistisk kostym, säger Vladimir Signorelli, vd för det amerikanska företaget Bretton Woods Research LLC.

— Han är den typ som kan umgås förtroligt med den europeiska eliten. En karaktär i stil med Mario Monti: inte folkvald och villig att följa den internationella valutafondens påbud.

Källa:
Newly appointed Jewish prime minister/dictator of Ukraine, Arseniy Yatseniuk plans asset sales.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om