Årsavslutning i Näste 3

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Den 30 december, dagen innan nyårsafton, genomförde Näste 3 en kampturné i Skåne och Blekinge som avslut på år 2015. Här följer en kortare rapport från dagen.

Under förra året har Näste 3 växt rejält på väldigt kort tid. Två nya kampgrupper har bildats och ökningen av medlemmar har så klart inneburit en ökad aktivism i hela nästet. Några städer som det tidigare inte bedrivits någon aktivism i eller som det under en längre tid inte kommit in några kamprapporter från är städer så som Landskrona, Lund, Malmö, Ängelholm och Helsingborg. Näste 3 kan med glädje berätta att det nu återigen bedrivs kamparbete i dessa städer.

Förutom den sedvanliga spridningen av propaganda har nästet anordnat flera sociala aktiviteter. Föredrag, tal och gemensamma middagar och träningspass hålls nu regelbundet.

Som avslut på det gångna året beslutade sig nästesledningen för att göra en rejäl kraftsamling dagen innan nyårsafton. Man genomförde en kampturné på flera platser runt om i Skåne och Blekinge. I slutändan skickades det in minst 11 kamprapporter varav flera var offentliga aktiviteter. Här kommer en sammanfattning av den lyckade kampdagen.

Kampgrupp 1 inledde dagen med en offentlig flygbladsutdelning i skånska Kristianstad. Som vanligt möttes man av människor som var positivt inställda till Motståndsrörelsen.

20151230_123924

Efter att man delat ut flygblad i Kristianstad begav man sig till Bromölla för att dela ut flygblad i brevlådor och vid den lokala ICA-butiken. Vid ICA fördes även en kort dialog mellan ansvarig på plats och affärens butiksansvariga.

20151230_151730

Foto1146

Nästeschef Mathias Hagman.

Då flygbladsutdelningen i Bromölla var avklarad åkte man vidare till Sölvesborg i Blekinge för att även där dela ut flygblad till allmänheten. När aktivisterna sedan splittrades för dagen delade man ut flygblad var för sig, bland annat i Brösarp.

Medan kampgrupp 1 delade ut flygblad i östra Skåne samt i Blekinge bedrev aktivister ur Kampgrupp 2 aktivism i flera städer runt om i västra Skåne.

Den första staden på listan var Ängelholm där man delade ut flygblad till allmänheten. Inga problem uppstod.

P1010086

Efter att man delat ut flygblad i centrala Ängelholm begav man sig till utkanterna av staden för att dela ut flygblad utanför ICA-maxi. Efter ett tag kom butikschefen ut och hotade med att ringa polis om motståndsmännen inte drog därifrån samtidigt som han påstod att tiggaren som satt utanför hade tillstånd för att sitta där. Ingen polis dök upp på platsen.

Maxi

När man var färdiga i Ängelholm åkte aktivisterna vidare till köpcentret Väla i Helsingborg för att hålla en offentlig flygbladsutdelning.

Denna gången gick det betydligt lugnare till än förra gången tidigare i vintras då polis helt utan anledning pepparsprejade aktivister från Motståndsrörelsen.

väla-1

Efter en stund åkte Kampgrupp 2 ifrån Väla för att träna kampsport som bland annat gick ut på att lära sig olika försvarstekniker.

P1010090

Kampgruppen avslutade till sist dagen med att åka till Lund för att där dela ut flygblad i ett bostadsområde.

Detta är bara några av de aktiviteter som hölls runt om i Skåne och Blekinge. Utöver detta bedrevs mer kamparbete på andra platser. Näste 3 tackar härmed för det gångna året och önskar alla kamrater i Norden ett gott nytt kampår!

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om