Armenien och Azerbajdzjan möts för samtal i Moskva

UTRIKES. Situationen i utbrytarregionen Nagorno-Karabach ska diskuteras i Armeniens allierade land Ryssland.

Grafik: France24/Youtube.

Armeniens och Azerbajdzjans utrikesministrar har sagt ja till att flyga till Moskva idag på fredagen, enligt den ryska nyhetsbyrån Interfax.

— Baku och Jerevan har bekräftat sitt deltagande i Moskvaförhandlingarna. Förberedelser pågår, säger Maria Zacharova, talesman Rysslands utrikesdepartementet.

Samtalen mellan Armeniens utrikesminister Zohrab Mnatsakanjan och hans azeriske motpart Jejhun Bajramov kommer att ledas av Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov, rapporterar TT.

Situationen i utbrytarregionen Nagorno-Karabach ska diskuteras. Denna bergsenklav tillhör formellt Azerbajdzjan, men de flesta som bor där är armenier.

Inget fredsavtal har slutits mellan länderna, så formellt har länderna varit i krig i cirka 40 år. Denna gång upphörde vapenvilan länderna emellan 27 september. Turkiet stödjer Azerbajdzjan militärt.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments