Arméchefen tvingades säga upp sig — sade sanningar offentligt

YTTRANDEFRIHET. I söndags var sista anställningsdagen för Sveriges tidigare arméchef, generalmajor Anders Brännström. Han har i 45 år tjänat Försvarsmakten.

Enligt vad Anders Brännström säger i en intervju till Sveriges Radio blev han tvingad att säga upp sig. Han uttryckte ibland offentligt vad han ansåg om landets säkerhet utifrån sin expertis. Flera uttalanden i press som har ansetts vara ”kontroversiella” ledde till påtryckningarna att lämna Försvarsmakten.

Ett sådant uttalande var när han i januari 2016 sade att ”Sverige kan vara i krig om några år”.

Nu säger han också att massinvandringen till Europa utgör ”en påfrestning på hela samhället och hela Europabygget” som man nu måste ta hänsyn till inom säkerhetspolitiken.

Brännström fick först sparken av Försvarsmakten. Därför stämde han arbetsgivaren via Arbetsdomstolen. Efter en ekonomisk uppgörelse med sin arbetsgivare drog han tillbaka sin stämning. I intervjun med Sveriges Radio talar han om konflikten med överbefälhavare Micael Bydén, som hellre än de frågor Brännström ventilerat, inriktar sig på genusfrågor.

EU:s genusrådgivare Charlotte Isaksson sade på Försvarsmaktens toppmöte i onsdags att inte bara Bydén utan även ”en stor del av hans närmsta medarbetare” inom Försvarsmakten lägger ”en stor del av sin arbetstid” på jämställdhetsfrågor.

— En försvarsmakt som är mer jämställd än den vi har i dag är en starkare försvarsmakt ur ett operativt perspektiv, det är ingen rättvisefråga, sade Bydén vid samma toppmöte.

Källor:
Exklusiv intervju med avgående arméchef Anders Brännström
Arméchef: ”Vi kan vara i krig om några år”
Sparkad generalmajor gjorde upp med Försvaret
Jag har bränt mina broar till finsalongerna – och det känns bra och hederligt

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
RokvikenSigridKlausKarl-Путин ASverker Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sverker
Medlem

Hur har man lyckats hitta en så karriär-kåt militär, som Bidén(medveten stavning!), som går judens väg så totalt?
Han är t.o.m. värre än förre Ö(ver)B(ögen), S. Göransson.
Skall våran krigsmakt försvara landet med Pride-flaggor som vapen och personalen består av HBTQpedo-folk?

Övriga toppmilitärer som sitter som trans-fjollor klädda i guld & glitter runt Bidén är vämjeliga ryggradslösa karriärkåta kräk.

Karl-Путин A
Medlem

Planen är att NATO ska ”försvara” Sverige, mot en rundlig avgift naturligtvis.

Det finns en liten svensk elitstyrka, men den är inte till för att försvara några svenskar, utan för att skydda (((makteliten))) vid eventuella folkliga uppror, ungefär som Securitate i Rumänien på Ceaucescus tid.

Klaus
Medlem

Vi har raskrig i Europa, särskilt mot romanska och germanska folk, de slaviska försvarar sig. Fler kvinnor i en svag armé betyder ingen förstärkning. Illuminati-judar och de kriminella marxistiska politikerna vill att armén är svag, krasst sagt: flera kvinnor, färre pansar – och inrikes fortfarande flera fiender, ras- och kulturfrämlingar.

Sigrid
Medlem

— En försvarsmakt som är mer jämställd än den vi har i dag är en starkare försvarsmakt ur ett operativt perspektiv, det är ingen rättvisefråga, sade Bydén vid samma toppmöte.

Blir säkert mycket bättre om man kvoterar in folk efter kön istället för att anställa efter kompetens. 😂

Rokviken
Medlem

Varför har vi en ÖB som fokuserar på prideparader, kvotering och jämställdhet? Är det inte hans uppgift att som ledare försvara den befolkning som han tillhör eller?