Ärkebiskop utreds – ska ha tafsat man på rumpan

UTRIKES. Den franske ärkebiskopen inom den katolska kyrkan utreds nu efter att han enligt vittnen ska ha tafsat en tjänsteman på rumpan.

Luigi Ventura, 74-årig fransk ärkebiskop, utreds av fransk polis sedan han enligt vittnen ska ha tafsat en tjänsteman på rumpan, under en ceremoni i Paris stadshus i januari.

Ventura har sedan år 2009 varit stationerad i Paris som sändebud för Vatikanen, ett slags diplomatuppdrag. Vatikanen har valt att inte kommentera fallet under pågående utredning, utan man kommer istället invänta utredningens resultat.

Den katolska kyrkan har på senare tid varit drabbats av en lång rad skandaler som rör pedofili och homosexualitet. Till exempel stormade italiensk polis år 2017 en lägenhet, tillhörande en sekreterare till en av påvens närmsta kardinaler, där en grupp narkotikapåverkade män deltog i en bögorgie.

Källa:
Fransk ärkebiskop utreds för sexuella övergrepp

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
André DevecseriSlipsen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Slipsen
Medlem

Vad är det med alla dessa böggubbar inom katolska kyrkan? Ett sätt att medvetet smutskasta katolicismen/katolska kyrkan eller rent hyckleri bara??

André Devecseri
Medlem

De följer endast religionen i de avseenden som gynnar dem själva, dvs. för maktens skull.