Arga bronsvargar ska tysta oppositionella i Chemnitz

URARTAD KONST. Tio bronsstatyer föreställande arga vargar som gör ”Hitlerhälsningar” har ställts upp i Chemnitz. Bronsvargarna skäller bildligt talat på de invånare som protesterar mot främlingsinvasionen.

Rainer Opolka med en av sina ”nazistvargar” i Chemnitz.

Statyerna som designats av konstnären Rainer Opolka, är en protest mot ”främlingsfientlighet” och det ”ökade hatet” i samhället, skriver TT.

Det var i slutet av augusti som medborgarna i Chemnitz högljutt protesterade efter att en tysk 35-årig man mördats av svarta invandrare i ett rasistiskt dåd. Två migranter sitter häktade misstänkta för dådet och en tredje är efterlyst.

På torsdagen dömdes en 33-årig man som deltog i protesterna mot invandrarvåldet till åtta månaders villkorligt fängelse och drygt 20 000 kronor i böter för att ha gjort en olaglig så kallad Hitlerhälsning. Ytterligare en man står åtalad för ”liknande” anklagelser, som TT uttrycker ärendet.

Vargarna utgör en tillfällig utställning. Några av vargarna står redo att anfalla betraktarna. Andra har förbundna ögon för att visa att ”högerextremister” är förblindade av hat och okunskap.

”Konstverkets” kompletterande del består av stora skyltar i varningsfärgerna svart och gult. Texterna på skyltarna riktar sig till de som protesterar mot rådande politik och har budskap som anklagar invandringskritiker för att ”exploatera människors rädslor” och genom att beskriva så kallad högerkantsradikalism som ”alla problems moder”.

Opolka motiverar inte varför det skulle vara så, men det är ett sätt att appropriera och vända det som Tysklands inrikesminister Horst Seehofer sade bara någon vecka tidigare, apropå samma rasistiska mord på tysken i Chemnitz:

— Invandringen är alla problems moder.

Fängelse för Meecham – men inte för Opolka?
Som Nordfront tidigare har rapporterat åtalades skotske kommunisten och komikern Mark Meecham för sin humor. Han dömdes efter ett drev till fängelse för att han på skoj hade lärt flickvännens lilla hund Buddha göra ”Hitlerhälsningen” genom att lyfta höger tass, och sprida en video om det på YouTube.

Detta trots att skämtet var ironiskt menat och trots att Meecham – som har den kommunistiska symbolen hammaren och skäran tatuerad på bröstet – är öppet motståndare till nationalsocialismen.

Men det spelade mindre roll för rättsapparaten, som ansåg att Kielys avsikt var att hetsa mot judar.

Meechams advokat hotades också med fängelse för att inom ramen för sitt yrke och uppdrag ha försvarat honom, säger konstnären Tom Kiely som kampanjar för frigivningen av Meecham.

— Domstolarna fabricerar medborgarnas avsikter, säger Kiley.

BBC skriver om bronsvargarna i Chemnitz att det är en ovanlig syn att se morrande vargar göra ”Hitlerhälsningar” i ett land där nazistiska symboler är förbjudna.

Ifall konstnären Rainer Opolka i det repressiva Tyskland kommer att kastas i fängelse för sina Hitlerhälsande vargar, som Storbritannien gjorde med Meecham för hunden Buddhas liknande gester, återstår att se.

Mark Meecham och hunden Buddha.

Nordfront har i dagarna rapporterat om att hundratals tyska demonstranter i Köthen i söndags trotsade de förtryckande politiska lagarna i det fortfarande av alliansmakterna formellt ockuperade Tyskland.

Lagarna förbjuder nationalsocialistiska politiska uttryck men demonstranterna krävde att en sådan politisk ordning införs snarast. Slagordet löd ”Nationalsocialism! Nu! Nu! Nu!”

Källor:
Chemnitz protests: Hitler salute wolves displayed
Vargstaty gör hitlerhalsning mot främlingshat
Invandringen är alla problems moder” säger Tysklands inrikesminister
Hundens ”Hitlerhälsning” på Youtube kan ge fängelse
UK man jailed for humour – Count Dankula/Mark Meechan — Tom Kiley på YouTube
Hundratals tyska nationella trotsar förbudet – skanderar ”nationalsocialism nu!”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Grottbjörnen says:

  jag skulle bara bli ännu mer påeldad om jag demonstrerade vid en sån staty lol

 • Slipsen says:

  Judisk ”konst” som inte påverkar starka, tyska nationalister och den nationella resningen!
  Det handlar definitivt inte om att ”exploatera människors rädsla” utan om att ta fram en naturlig främlingsfientlighet som finns inneboende i alla individer och folk, oavsett ursprung. Mördas den egna stammen och den egna befolkningen så är det självklart att resa sig och protestera mot främlingarna och dess försvarare.
  Frei, social und national für der dritte weg!

 • Det är därför lokala val är så viktiga. Hade AFD haft kontroll över de lokala myndigheterna hade de här vargarna kunnat förpassas till en soptipp.

  • Lingonet says:

   Varför soptipp? De bör istället använda vargarna till sin fördel genom att vända på retoriken och säga: se, till och med vargar och vänsterkonstnärer jobbar åt oss, hell seger.
   Det går alltid att använda memer mm. till sin fördel så länge man inte är fantasilösa hjärntvättade vänsterpittor!

  • Karl-Путин A says:

   Jag skulle kunna tänka mig att ha dem i min trädgård, fast naturligtvis utan kommunistpropagandan.

 • Klaus says:

  Protesterna handlar inte om främlingsfientlighet. Tyskarna välkomnade (tyvärr dumt nog) främlingar i naiv tron att de måste hjälpa krigsflyktingar som i övrigt skulle vända hem när krigshandlingar slutar. Men så kom för många kultur- och rasfrämlingar som inte passar in i det tyska samhället där redan miljoner turkar och andra kulturfrämlingar fick bosätta sig. Det är klart nu att invasionen är raskrig, folkutbyte enligt Talmud och Kalergi-planen, men också pga de allierades avund att Tyskland är igen för starkt efter två brutala antigermanska krig med stora ödeläggelser och massmord. Tyskland är kanske ekonomiskt starkt men inte militäriskt. Tror de allierade att de är för svaga trots atombomber i UK och Frankrike? Varför? Rothschilds britter är den dummaste befolkningen i Europa (Det är ingen officiell tysk mening, det är min mening).
  ”Flyktingar” är parsiter som lever av tyskarnas pengar. De allierades ockupationsregeringen tycker bättre om ras- och kulturfrämlingar än om etniska tyskar.
  Konstnären Opolka måste informera sig om Talmud, Kalergi-planen, Fred Leuchter, Robert Faurisson m.fl.

  • Grottbjörnen says:

   Tyskland börjar vakna upp ur sin skuldpsykos från kriget nu, jag är väldigt glad! Min pappa sa alltid att när öst o väst Tyskland har blivit enat igen så kommer det att ta 30 år innan de dominerar europa, hoppas och tror att han hade rätt

 • Rokviken says:

  Ovey,vilket hyckleri. Massanmäl statyn för hets mot folkgrupp så brakar rättssystemet sönder och samman.


 • Lämna ett svar