Arbetskraftsinvandrarna väntas bli fler än asylsökarna

MASSINVANDRING. När officiella siffror visar att antalet asylsökare till Sverige minskar ökar istället antalet rasfrämlingar som invaderar Sverige på grund av arbete.

År 2017 uppgick antalet nya personer som fick uppehållstillstånd som ”arbetskraftsinvandrare” från länder utanför EU/EES till 16 178 personer. Gruppen som utgjordes av personer som för första gången fick uppehållstillstånd såsom varande anhöriga till arbetskraftsinvandrare uppgick till 12 233 personer. Tillsammans utgjorde dessa grupper 28 411 personer.

Antalet nya uppehållstillstånd inom gruppen arbetskraftsinvandring från utanför EU/EES var i januari 2018 1 262. I januari i fjol var motsvarande siffra 876. Under januari månad 2018 ökade antalet nya ”arbetskraftsinvandrare” alltså med 44 procent jämfört med januari ifjol.

Migrationsverket bedömer att cirka 40 000 ansökningar om uppehållstillstånd på grund av arbete kommer komma in under 2018 från personer som inte haft uppehållstillstånd på denna grund tidigare.

Samtidigt bedömer verket att antalet asylsökande under 2018 kommer bli 23 000 personer.

När det gäller helårssiffror för 2017 uppger Migrationsverket i vissa dokument att 15 576 personer snarare än 16 178 personer fick arbetsuppehållstillstånd.

Sverigedemokraterna valde i november 2017 att liberalisera sin inställning till arbetskraftsinvandring kraftigt. Bland annat strök man följande stycke från sitt gamla invandringspolitiska program:

I Sverige finns ett mycket stort antal människor som är helt eller delvis arbetsföra, men som saknar ett arbete att gå till. Arbetskraftsinvandring till Sverige behövs alltså inte och ska därför i princip inte förekomma.

Så sent som i januari 2013 skrev den numera avpolletterade invandringshöken Björn Söder om arbetskraftsinvandring från tredje världen:

Granskningar av reformen har däremot visat att de flesta arbetskraftsinvandrare är lågutbildade och att arbetslösheten i deras yrken nått rekordnivåer. I Dagens Nyheter kan man idag läsa om att en av sex arbetskraftsinvandrare inte deklarerar någon inkomst samtidigt som upp emot hälften av arbetskraftsinvandrarna kan ha tvingats betala svart för sina arbetstillstånd.

En stor del arbetskraftsinvandrare tvingas arbeta under slavliknande förhållanden med villkor som inte går att jämföra med vad som står i kollektivavtalen. Detta påverkar också situationen för arbetslösa på arbetsmarknaden negativt. Lönerna pressas och redan arbetslösa människor, som ofta är invandrare, konkurreras ut.

Björn Söders ersättare i Sverigedemokraternas inre kärna, judinnan Paula Bieler, har visat sig ha en betydligt mer positiv inställning till arbetskraftsinvandring.

Källor:
Beviljade arbetstillstånd 2018 (Migrationsverket)
Prognos: ”Nu har vi förutsättningar för att jobba annorlunda”
Beviljade arbetstillstånd 2017 (Migrationsverket)
SD begär aktuell debatt om arbetskraftsinvandringen som slog snett

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Ramón MercaderVera_DH_Karl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Hoppas att dessa siffror når fram till alla presumtiva SD-väljare före valet. Sen måste de även inse att myten om att Sveriges judar står på svenskarnas sida i kampen mot islamiseringen av Sverige är just bara en myt, eller önsketänkande.

_DH_
Medlem
_DH_

Det är lite lustigt när man från statsmaktens sida talar om ”arbetskraftinvandring”. Jag menar, man är ju förstås raslig nationalist och vill helst se ett etniskt helt rent Sverige. Men faktisk arbetskraftinvandring av kompetenta människor skulle ju inte vara helt av ondo. Det är dock inte detta det är frågan om här, för de som kommer hit kommer aldrig bli någon del av sund privat näring. Nej, det enda vi får hit är svartjobbare, och personer som ges skattefinansierade anställningar. Som det ser ut i nuläget är nog Sverige ett av de sista länder eventuell kompetent arbetskraftinvandring skulle söka sig… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Det finns utförligt med studier som visar att folk som arbetskraftsutvandrar – och nu menar jag verkliga och kompetenta arbetskraftsutvandrare – inte bara går efter lönen i det nya landet utan ffa hur samhället, kriminaliteten, kulturen, naturen mm ser ut.

Vill man bo i ett land som står inför en samhällskollaps, skyhög kriminalitet, kulturen består av HBTQ och feminism och en avfolkad landsbygd med skyhög arbetslöshet, då är Sverige ett bra alternativ.

Det är alltså annat än arbete som lockar dagens ”arbetskraftsinvandrare”.

Vera
Medlem

Vadå arbetskraftsinvandring? Skall den reducera bilbeståndet för Mp,driva handel med droger, kasta sten på ambulanser, spela fotboll bli stjärnor i melodifestivaler osv. Vilken nytta de gör – – – – till slut bli ministrar som gör livet surt för nationella Svenskar.

Ramón Mercader
Medlem

Även om det nu hade varit skötsamma, intelligenta och arbetsproduktiva rasfrämlingar( förvisso svårt att hitta från 3:e världen, men finns i delar av Asien) med en genomsnittlig lägre kriminalitet än svenskar så hade det också blivit väldigt problematiskt. I Weimarrepubliken var det ju som du sade väldigt nedekat och pedofili normaliserat. Sedan var arbetslösheten väldigt hög i allmänhet i det vanstyrda samhället. Låt oss tänka tanken om det i Weimarrepubliken istället för hög arbetslöshet pga. just den formen av vanstyre det faktiskt var istället hade funnits en massa subventioneringar för rasfrämlingar likt instegsjobb, extratjänst och dylikt samt varit skötsamma, intelligenta… Läs mer »