Arbetsförmedlingen luras med fake news

FAKE NEWS. Arbetsförmedlingen har avslöjats med att publicera falska nyheter. Syftet verkar vara att lura människor att rösta på Socialdemokraterna.

I veckan gick Arbetsförmedlingen ut med ett pressmeddelande om att ”Allt fler nyanlända får jobb”. Budskapet var att massinvandringen är lönsam och att massinvandrare bidrar till statskassan. Men redan samma dag avslöjades att detta var falska nyheter.

— Endast 7 procent går vidare till ’arbete utan stöd’, dvs riktiga jobb som genererar skattepengar snarare än bidragsjobb försörjd av skattebetalare, vilket är en minskning från 8 procent sist, avslöjade nationalekonomen Tino Sanandadji.

Den falska nyheten skapades på den statliga myndigheten Arbetsförmedlingen av Malin Blomgren, som är chef för enheten ”integration och etablering”. Den skrevs därefter okritiskt om och förkortades av TT, och kablades därefter ut som sanning av bland andra vänsterextrema SVT.

Vad som egentligen skett är att Socialdemokraterna skapat en mängd nya bidragsjobb som bara asylinvandrare får söka. Bidragsjobben kallas ”extratjänster”, eller ”hitte-på-jobb”. Ofta handlar det om jobb som inte behövs, och som därför har rationaliserats bort och ersatts av maskiner. Exempelvis när större gräsklippare minskat antalet vaktmästare.

Nu avslöjar Expressen att bidragsjobben är extremt dyra och kostsamma för skattebetalarna. Det hade varit mycket billigare om de nyanlända fått gå arbetslösa.

”Enligt beräkningar kostar varje skapad extratjänst 30 miljoner kronor för statskassan”, skriver Expressen i en ledare.

Men för Arbetsförmedlingen spelar det ingen roll att de nya jobben kostar mer än de smakar. Det viktiga för myndigheten är att den hjälper den socialdemokratiska integrationspolitiken.

— För individen är det här ett jobb vilket som helst i alla fall, försvarar sig Malin Blomgren.

Men frågan är hur många individer som är villiga att betala 30 miljoner kronor extra i skatt för varje migrant som vill ha ett bidragsjobb.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
AllanCaesar-AureliusKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Marxister ljugar som vanligt.

Caesar-Aurelius
Medlem

”Vill du spara 30 miljoner? – Skjut en sosse!”

Allan
Medlem

Och ändå fattar inte lämlarna att de kunde gått i pension vid 55 och jobbat fyra dagar i veckan och gjort/uppfostrat vita barn de andra tre, för alla våra pengar som (((de))) strör över genetiskt riskavfall.