Arbetsförmedlingen klarar ej alla rasfrämlingar – kräver 600 miljoner kronor extra

INRIKES. Arbetsförmedlingen slår nu larm om att de inte kan hantera mängden av de så kallade nyanlända som är inskrivna. De kräver därför 600 miljoner kronor extra nästkommande år av regeringens budget.

Under juli månad uppgav Arbetsförmedlingen att det var rekordmånga så kallade nyanlända inskrivna i myndighetens etableringsprogram, vilket sägs kunna hjälpa rasfrämlingarna in på arbetsmarknaden. Ifjol under samma månad ska det ha varit 59 000 inskrivna på programmet.

— Det som andra myndigheter levde i hösten 2015 har nu kommit till oss, säger Roy Melchert, chef för integration och etablering på Arbetsförmedlingen.

Myndigheten slår nu larm om att resurserna inte räcker till för att tillgodose behovet. I sin senaste budgetprognos för 2018 kräver man därför 600 miljoner kronor mer än i regeringens prognos, och för 2019 hela 900 miljoner kronor mer. Myndigheten menar även på att när antalet deltagare i etableringsprogrammet framöver minskar, så kommer pengarna ändå att behövas till andra insatser.

Källa:
Rekordmånga nyanlända inskrivna på Af

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments