Arabförbundet diskuterar ekonomiska sanktioner mot USA

UTRIKES. Arabförbundet diskuterar ekonomiska sanktioner mot USA efter att den sionistiske presidenten Donald Trump utlyst Jerusalem som Israels rättmätige huvudstad.

Sedan onsdagen har det rått en mycket ansträngd konfliktsituation i Mellanöstern och i den muslimska världen. Anledningen är att sionisten och USA:s president Donald Trump samt hans administration utlyst Jerusalem som Israels rättmätiga huvudstad. Från Trumps administration har man även låtit meddela att USA tänker flytta sin ambassad i Israel till Jerusalem.

Det är framförallt i arabvärlden som frågan om att utlysa Jerusalem som Israels huvudstad är extra känsligt. Detta då skurkstaten Israel sedan sitt grundande ofredat, mördat, och ”gettofierat” palestinierna i området kring Jerusalem.

Som svar på att USA valt att gå emot i princip hela omvärldens syn på situationen i Jerusalem föreslår nu Libanons utrikesminister Gebran Bassil, för Arabförbundet, att arabländerna skall införa ekonomiska sanktioner mot USA. Bassils uttalande kommer i samband med Arabförbundets möte i Kairo.

Arabförbundet

Grundat: 1945
Säte: Kairo, Egypten
Antal medlemmar: 22
Observatörsmedlemmar: 3

Källor:
Arabs should consider economic sanctions on U.S. over Jerusalem: Lebanon
Arabförbundet – Wikipedia
Relaterade artiklar:
Israels premiärminister: Iran kommer att falla
Trump erkände Jerusalem som Israels huvudstad

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om