Araber misstänks ligga bakom attack mot synagoga

INRIKES. Två män från Syrien och en man från Palestina sitter anhållna misstänkta för den molotovattack som skedde mot synagogan i Göteborg i lördags. Dessa ska ha kommit till Sverige tidigare i år.

Nordfront har tidigare rapporterat om hur synagogan i Göteborg utsattes för ett brandattentat i lördag. Ett flertal maskerade personer ska ha attackerat det judiska templet med så kallade molotovcocktails. Räddningstjänsten lyckades dock släcka branden innan den hann sprida sig till närliggande byggnader.

Tre män greps och anhölls misstänkta för dådet. Männen, som är 18, 20 och 21 år gamla, sitter anhållna i väntan på att åklagare Stina Lundqvist ska ta beslut om de ska begäras häktade.

Nu har det framkommit att två av de anhållna kommer från Syrien och en från Palestina. Samtliga ska ha kommit till Sverige tidigare i år.

Attacken kom efter en pro-palestinsk protestaktion i Malmö under lördagen, som hölls som en reaktion mot Donald Trumps beslut att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad. Demonstrationen fick en starkt antijudisk karaktär, med demonstrationsdeltagare som bland annat skanderade att ”vi ska skjuta judarna!”.

Källa:
Misstänkta för attack mot synagogan kom nyligen till Sverige

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
JimmySigfriddBKarl Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

”Statsminister Stefan Löfven (S) vill se ”rejäla straff” för dem som angrep synagogan i Göteborg.”

”Rejäla straff” för den här sortens brott när den riktas mot svenska intressen är några timmars samhällstjänst eller inget straff alls. Att skjuta med automatvapen mot en polisstation, som är ett solklart terrorbrott, avfärdas som pojkstreck.

http://www.friatider.se/frias-f-r-granatattack-mot-polisbuss

Jimmy
Medlem
Jimmy

Den där gubben är farlig för allmänheten och även en fara för sig själv.

Värre att skjuta mot poliser (även om jag inte gillar dom. Men dom kan ha familjer och så ju) än att kasta brandbomber mot en synagoga.

b¤d
Medlem

Araber misstänks ligga bakom attack mot synagoga. -No shit?!. Sherlock!
Det är klart babbarna börjar grina när deras glid på räckmacka prompt stannar.
Rejäla straff? Samhällstjänst 48 tim, hjälpa Agda 97 år göra inköp på iCA.

Bah. Inget ruttet lingon. En skopa med dret.

Jimmy
Medlem
Jimmy

Klart som fan att dom griner när folk med stora näsor har gjort dom statslösa.

Jag vill inte ha dom här då alla ska ha rätt till sitt eget land. Man trivs nog bäst av att leva med sitt eget folk i sitt eget land.

Så man förstår ju varför dom ”grinade” och gjorde det dom gjorde… All heder åt dom. Synd dom en lyckades med det som skulle.

Sigfrid
Medlem

Finns det någon som har tvivlat på var gärningsmännen kommer ifrån i det här fallet.

Karl-Путин A
Medlem

Jag tycker att det känns väldigt tråkigt att media och polis pekar ut en viss etnisk grupp som förövare. Det är inte araber som kastar brandbomber mot synagogor eller våldtar svenska kvinnor – DET ÄR MÄN!

Det här rasifierade synsättet hör hemma i historiens soptunnor. Det hade likaväl kunnat vara kineser, eskimåer eller….. judar som hade kastat brandbomberna – har vi inte kommit längre år 2017?!?!?!?!?

Är inte detta hets mot folkgrupp så vet jag inte vad HMF är för något.