Arab kidnappade och torterade tidningsbud i Kristianstad – döms till vård

INRIKES. Den arab som kidnappade och torterade ett tidningsbud i Kristianstad slipper utvisning. I stället döms han endast till rättspsykiatrisk vård.

Den 12 augusti 2019 kidnappade en 25-årig syrier under knivhot ett tidningsbud i Kristianstad. I syrierns lägenhet torterades sedermera tidningsbudet, som bland annat tvingades att inta droger och dricka alkohol samt blev knivhuggen över hela kroppen.

Offret lyckades fly via balkongen upp på taket till flerfamiljshuset, där han jagades av 25-åringen som följt efter. De båda männen – som var nakna och blodiga – upptäcktes av vittnen som såg till att larma polis.

Gärningsmannens försvar hävdade i rättegången att mannen trodde att han befann sig i en nödsituation där han ”tvingades driva ut onda andar” ur tidningsbudet.

Kristianstad tingsrätt menar att syriern led av en kraftig psykisk störning och att den var helt avgörande för gärningen samt att han har ett ”utomordentligt stort behov av psykiatrisk vård”.

Tingsrätten påpekar även att trots att mannen intagit droger i samband med gärningarna så är hans psykotiska tillstånd inte självförvållat.

Den 25-årige syriern blir inte utvisad – något åklagaren begärt – utan döms för grov misshandel, människorov, grovt hemfridsbrott och narkotikabrott endast till rättspsykiatrisk vård.

Källa:
Förde bort och knivhögg tidningsbud – döms till vård

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Harald
Nybörjare
Harald
5 månader sedan

Den rasistiska orättsapparaten patologiserar kriminella invandrare som om dom inte var vuxna människor utan verkligen skäggbarn som inte är förmögna att ta något ansvar. Detta innebär ett förtryck av svenska folket som än så länge är ganska friskt. Fast vi mår sämre o sämre. Bättre om dom omyndigförklarar alla ”flyktingar ” och spärrar in dom på mentalanläggningar. Direkt. I förebyggande syfte. Men man fattar ju att deras jobb är att förstöra Sverige och demoralisera landets rätta befolkning. Den nya världsordningen folkmordsplan drivs vidare.