Arab i Emmaboda gråter ut i media

EMMABODA. Efter flera oroligheter på asylboendet på Hotell Amigo fick polisen omhänderta en utlänning. Polisen anmäldes sedan för misshandel och för att ha sagt ”arabjävel”. Nu gör polisen en motanmälan.

nobahkt-ahad

Under april förra året omhändertog polisen i Emmaboda Ahad Nobakht efter att han varit delaktig i flertalet oroligheter på det ökända asylhotellet Amigo.

Under tumultet ska en av poliserna på plats ha kallat Nobakht för ”arabjävel”. Enligt araben själv ska han senare ha tagits ut till ett skogsparti där poliserna misshandlade honom. En av polismännen anmäldes senare som misstänkt för brottet. Polismannen själv nekar dock till misshandeln och har nu gjort en motanmälan mot Nobakht för falsk tillvitelse.

Chefsåklagaren Jan Pernvi vid Särskilda åklagarkammaren i Malmö ska nu utreda om det ska väckas åtal mot polismannen för att ha kallat Nobakht för arabjävel och den påstådda misshandeln. Araben själv tror dock inte att åklagaren kommer att väcka åtal och han menar att man inte kan lita på systemet.

— Jag litar inte på systemet. Jag tror inte det kommer bli något av det. Den här polismannen kommer klara sig utan problem, säger han.

Vidare beklagar han sig över att han blivit av med jobbet efter händelserna kring asylboendet och att hans liv tagit en negativ vändning.

— Jag förlorade jobbet och har haft svårt att få något nytt. Överallt frågar de varför jag bråkar med polisen. Mitt liv har blivit kaos efter det här. Jag är ingen bråkstake, jag har inte gjort något fel, fortsätter han.

Lokalmedia i Emmaboda har dock tidigare rapporterat om hur Ahad Nobakht varit drivande i bråk på orten och att polisen sagt att vart än han visar sig blir det bråk. Enligt personal på Hotell Amigo är det med största sannolikhet han som legat bakom den hårda stämningen på boendet.

— Vi som jobbar här är ganska trötta på honom. Han går omkring och berättar, eller som han själv menar, att han “upplyser” de asylsökande. Han har sagt att de ska klaga på maten, att de ska klaga på den dåliga servicen och att Sverige är ett dåligt land som behandlar alla invandrare dåligt. Detta exploderade i förra veckan och det blev hetsigt i matsalen och det kastades en del stolar då vi nekade en man att ta med mat till sitt rum, menade en ur personalen i en intervju efter bråken på Amigo.

Nobakht, som verkar stå för mycket oroligheter på orten, har tidigare hyllats då han släckt en brand på ett boende för så kallade ensamkommande barn i Räggekulla där han tidigare arbetade. Enligt Nobakht ska han, utan anledning, ha vaknat mitt i natten, uppmärksammat en madrass som brann i källaren och sedan släckt den.

Källa:

Polisen som kallade Ahad Nobakht ”arabjävel” gör motanmälan

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments