Är GB kryptorasister?

”GB:s glassreklam är rasistisk” lyder rubriken på aftonbladet.se och det är svårt att ta det hela på allvar. Centrum mot Rasism (CMR), en statligt finansierad paraplyorganisation, har i sin tankesmedja kommit fram till att GB:s reklamkampanj för den nya glassen Nogger Black är rasistisk.

Det hela började med att Stig Wallin, CMR:s ordförande, såg reklamtexten som lyder ”Nogger + lakrits = sant” men i sin hjärna förvred det och berättar till aftonbladet.se resultatet.
– Jag läste dem som ”Nigger + lakrits = sant”. Det var omöjligt att inte se det som en anspelning på rasism.
Amina Ek från CMR förtydligar problematiken kring den nya glassen till Svenska Dagbladet.
– Vi är inte kritiska mot färgsättningen av glassen eller namnet Black, utan mot hela tankemönstret i reklamen. GB lägger ihop det svarta med namnet Nogger, som associerar till nigger och neger.
Som sagt, det är svårt att ta det på allvar. Frågan är om Nogger inte associerades till nigger när den var brun, och inte svart… är det så att CMR gör skillnad på svarta och blandraser?

Oavsett vad tokkärringen Amina har för bevekelsegrunder, eller vad som rör sig i Stig Wallins hjärna egentligen, så är det inte det som det här handlar om. Det handlar inte om en glass, inte om en reklamkampanj… lika litet som debatten om negerbollen som inte fick heta negerboll handlade om det. Vad det handlar om är ett omformande av Sverige till oigenkännlighet. Ett omformande av svenskarnas sinnen där själva tanken på olikheter mellan folk, raser och kulturer skall suddas bort och där alla tendenser på någon form av olikhet skall raderas ut. Allt skall gå genom mångkulturens filter och det som inte passar in, skall bort. Det är ett storebrorsamhälle som skapas inför våra ögon.
Det som är mest skrämmande är inte fiendens systematiska arbete för detta skrämmande mål, utan snarare svenskarnas passivitet. Den vanlige, hygglige medborgaren som läser om att en glassreklam anses vara rasistisk fnyser åt det och svär åt idiotin. På kafferaster imorgon kommer tusentals svenskar samtala om detta och döma ut utspelet som absurt! Men därutöver kommer inte mycket att ske. Om GB böjer sig för CMR:s utlovade bojkott så är det ingen som bryr sig. Men svenskhatarna gläder sig, de har avancerat ytterligare ett steg framåt. Intressant vore om varje svensk som anser att GB:s reklam är helt okej bojkottade GB om de drar tillbaka den. Då skulle det synas i försäljningssiffrorna.
Men folkförrädarnas propagandister verkar veta hur långt de kan gå för att genomföra de små förändringar som behövs. Deras subtila arbete med att forma svenskens sinne fortgår med oförminskad takt, fast förvissade som det är, att de inte skall gå för långt. De lyckades ju med negerbollen, varför då inte den svarta glassen?
Du kanske tycker att det inte är något att hetsa upp sig över. Att det är en småsak, visst, till synes är det så. Men att vi svenskar hela tiden skall smeka varenda främling i vårt land medhårs, vara blödiga för deras känslor och blotta strupen varje gång en av dem känner sig minsta förorättad – medan våra kvinnor våldtas, våra ungdomar rånas och våra äldre tvingas till ett liv i misär, för dessa främlingars skull, det skall du acceptera! Nej, det är något att uppröras över, det är något att bli rasande över. Du är svensk, det är ditt land och vad främlingarna må känna är inte ditt problem!

Slutligen kan vi tipsa Centrum mot Rasism om GB:s glass 88:an som både finns i blått, brunt och svart utförande. 88 är ju en känd nazistisk kod som står för Heil Hitler. Varför inte ta och utreda om det inte är så, att GB egentligen är ett hemligt nazistiskt företag som finansierar stora delar av Sveriges patriotiska rörelser. Vem vet?

FAKTA: Stig Wallin och Fem-i-tolvrörelsen
1988 mördades Sara Wallin av en ”flykting” i Härnösand. Hon hade tillsammans med några vänner skapat fem i tolvrörelsen vars mål var att manifestera för ett värdigt flyktingmottagande. Sara föregick med gott exempel och inledde ett förhållande med en av ortens flyktingar. Detta fick ödesdigra konsekvenser då hon knivmördades av pojkvännen 1989.
Saras far, Stig Wallin, steg då fram för att överta dotterns arbete, trots det som hänt och han har därefter varit litet av en ikon för Sveriges mångkulturförespråkare. Idag är Stig Wallin ordförande för den statligt finansierade Föreningen Centrum mot Rasism och en av dess mest rabiata medarbetare.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments