Apparna TikTok och Wechat tas bort från appbutiker i USA

USA. Nu på söndag kommer de kinesiska mobilapparna TikTok och Wechat att raderas från appbutiker i USA. 

Genrebild. Foto: CC public domain.

De kinesiska mobilapparna TikTok och Wechat kommer från och med söndag raderas från appbutiker i USA. Det innebär att man inte kommer att kunna installera apparna om man befinner sig i landet, enligt det amerikanska handelsdepartementet.

Anledningen till att apparna förbjuds är att den kinesiska staten uppges samla in data från apparnas användare. Den amerikanska staten verkar dock inte oroa sig lika mycket över Facebook, som många gånger ertappats med att övervaka sina användare.

Bland annat genom teknik som kan starta mikrofonen i din telefon utan din vetskap eller genom att bädda in spårningskod i bilder.

Den 12 november kommer förbudet mot de kinesiska apparna att utökas så att de slutar fungera helt och hållet. President Donald Trump kan fortfarande stoppa blockeringen innan den verkställs, rapporterar Sveriges Radio.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments