”Apatisk” man körde bil, rökte vattenpipa och åkte på ”semester”

BROTT. En invandrarfamilj blåste svenska skattebetalare på 6,5 miljoner kronor under en tioårsperiod. De åtalades i maj i år, och nu har domarna fallit. 

Den ”apatiske” mannen röker vattenpipa.

En invandrarfamilj boendes i Uddevalla lyckades lura både sjukvården och Försäkringskassan under en tioårsperiod genom att hävda att mannen i familjen var i behov av dygnet-runt-hjälp.

Enligt läkarutlåtanden påstods han vara i så pass dåligt skick att han inte ens klarade av att sköta sin personliga hygien. Därför beviljade Försäkringskassan mamman och sonen ersättning som hans personliga assistenter. Under den här tiden bodde familjen till stora delar utomlands. Detta i en del av världen som inte omfattas av svensk assistansersättning. Enbart under den perioden har de kvitterat ut 2 miljoner, bara genom att ljuga om sin vistelseort.

Totalt blev beloppet hela 6,5 miljoner kronor.

Misstankar väcktes när mannen ansökte om förnyat körkort. Försäkringskassan kontaktade polisen som via spaning bland annat kunde konstatera att mannen var fullt kapabel att både köra bil och röka vattenpipa.

Familjemedlemmarna, som suttit häktade sedan i februari, döms nu samtliga till fängelsestraff för grovt bidragsbrott och grovt bedrägeri. Mamman och pappan får 4 år, sonen 2 år. Sonen döms även för dopningsbrott.

Källor: 
”Apatisk” pappa blåste F-kassan på 6 miljoner
Lurade Försäkringskassan på sex miljoner

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

18 Kommentarer till "”Apatisk” man körde bil, rökte vattenpipa och åkte på ”semester”"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
nils
Gäst
Nybörjare
nils

Skattebetalarna blåsta igen. Dessa svin skulle inte få vara kvar i landet en enda sekund till. UT MED PACKET BARA !!!

CNC
Gäst
Nybörjare
CNC

Att få ut dom skulle kosta svenska staten pengar. Det är därför jag är för billiga och effektiva gen rensande straff.

nils
Gäst
Nybörjare
nils

Ja det är klart att bränna dom på bål är ju lite billigare. det har du rätt i

Shlomo Shekelstein
Gäst
Nybörjare
Shlomo Shekelstein

Strunta i fängelse, placera dem i arbetsläger tills den totala summan är återbetald och belöna sedan med permanent utvisning.

_DH_
Gäst
Nybörjare
_DH_

Jag tvingas konstatera att Sverige har världens sämsta välfärdssystem. Trots de enorma summor den offentliga sektorn besitter, och hur kriminella personer och ligor regelbundet blåser bidragssystemet på pengar, så får de som verkligen behöver något se sig vara utan. Etniska svenskar trampar man så gärna på, särskilt eftersom de inte driver sina ärenden särskilt hårt. Vad det gäller invällarna, däremot, så har de inga problem alls att se vårt samhälle som en enda stor bankautomat.

nils
Gäst
Nybörjare
nils

Kan bara hålla med dig. Men dom dåraktiga svenskarna röstar ju fram figurer som försätter landet i den här katastrofala situationen.

Oscar Dirlewanger
Gäst
Nybörjare
Oscar Dirlewanger

Så dessa pack till svartskallar fungerar. Lura & ljuga allt va dom kan. Och vilka får betala deras blåsande av staten är inte Spec svårt lista ut…

Jonny99
Gäst
Nybörjare
Jonny99

Vad har alla dom där apatiska ”flykting” ungarna tagit vägen? Jag tror doktorn ordinerade en stark dos amfetamin! Och ett tu tre så satte dom eld på en bil!

Judasnackskott
Gäst
Nybörjare
Judasnackskott

Vilken vinstlott för Sverige😃👍Detta skall betalas tillbaka från förrädarpolitikernas privata bankkonton en dag, var så jävla säkra!!!

Fredrika Lampenschirm
Gäst
Nybörjare

Relativt låga påföljder med tanke på att det är ekobrott gentemot myndigheter. Det beror nog på att de är apor som är satta här för att bidra till folkmordet. Statsmakten och den främmande makten vill ha dem här.

OnTheRocks
Gäst
Nybörjare
OnTheRocks
Ja det är väldigt märkligt att statsmakten är så uppenbart aningslösa och ”godhjärtade”. Kan det bero på att statsmakten är samma skrot och korn som dessa skojare? Se bara på Persson, Bildt, Reinfeldt, Hägglund, mfl som efter sina avgångar skamlöst utnyttjade sina arvoden och ersättningar genom att bilda företag och samtidigt påstå sig officiellt vara utan inkomst! Lägg till alla andra skojare som Mona Sahlin, Angeles Bermudez + ett antal märkliga upphandlingar som Filippa Reinfeldts hemligstämplade bygge av nya Karolinska som kostar landstinget enorma pengar i ett antal år helt i onödan. Det finns fler ex men orka, ni känner… Läs mer »
fastloaded
Gäst
Nybörjare
fastloaded

Hur ska han betala tillbaka som här 6,5 miljonerna?

nils
Gäst
Nybörjare
nils

Jaha Vad tror du. Skattebetalarna får stå för fiolerna som vanligt när det gäller brott begångna av arab eller negersvinen

ljus fram tid
Gäst
Nybörjare
ljus fram tid

Finaserade narkotika smuggling och försäljning till vit barn också som dom inte är åtalade för ???????????

Black Knight
Gäst
Nybörjare
Black Knight

Såg inget om indraget medborgarskap och livstids utvisning, det ska vara standard för utlänningar, men som sagt först arbetsläger för att betala av skulden.

Innebanduspelaren
Gäst
Nybörjare
Innebanduspelaren

Vem är idioten till läkare som skriver ett
intyg till blatten. Också en blatte?

Hjort
Gäst
Nybörjare
Hjort

Han fattade inte att alla myndigheter samarbetar i Sverige, vilket är unikt i världen.

Visserligen sker ett visst myndighetssamarbete i de övriga nordiska länderna men inte alls lika omfattande och totalitärt.

Söder om Danmark är det slut på det. I Tyskland tänker man på ett helt annat sätt.

Nå nu har han lärt sig.

Jag har i princip inget emot att undergräva statens kassa, men i Sverige åker man på nit förr eller senare p g a:

1. Det institutionaliserade och allmänna tjalleriet
2. Det totalitära myndighetsmaskineriet.

Det kan se lätt ut till att börja med, men man åker dit.

Märkligt land Sverige!

jackdaniels
Gäst
Nybörjare
jackdaniels

Men inte till utvisning?

wpDiscuz