Antivirusmiljardär hotar avslöja amerikanska politiker och CIA: ”Försvinner jag begraver jag er!”

UTRIKES. John McAfee, som gjort sig en stor förmögenhet på McAfee AntiVirus och investeringar i kryptovaluta, är efterlyst i USA för skattebrott. Nu hotar han att avslöja korruption och missförhållanden bland USA:s maktelit ifall något händer honom.

John McAfee. Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0).

John McAfee, grundaren av McAfee AntiVirus, har inte deklarerat inkomst i USA på åtta år och är därför efterlyst av den amerikanska staten för skattebrott.

Enligt McAfee beror detta på att han är ”färdig med att tjäna pengar”, samt att ”inkomstskatt är kriminellt”. För att undkomma den federala statens klor residerar han dessutom sedan en tid tillbaka på en lyxyacht i Karibiska havet, som han kallar för ”Frihetsbåten”.

Nu misstänker han dock att USA kommer att försöka gripa eller lönnmörda honom. Därför har han publicerat flera hotfulla meddelanden på Twitter där han hävdar att han kommer avslöja flera fall av korruption bland den federala statens politiker och myndigheter, inklusive CIA.

”Jag har samlat på mig filer rörande korruption inom myndigheter. För första gången kommer jag nämna namn”, skriver han på Twitter där han också hängt ut en påstådd CIA-agent och två regeringstjänstemän på Bahamas som han menar är involverade i narkotikahandel.

På fredag lovar han också att hänga ut ”25 kongressledamöter och fem senatorer, från båda partierna, som ställer upp för omval 2020”. Enligt McAfee måste deras kandidaturer återkallas, annars är han säker att de kommer att väljas bort på valdagen.

Men detta var endast för att visa att han menar allvar. McAfee säger sig ha 31 terabyte med komprometterande data, som kommer att publiceras ifall något händer honom.

”Allt jag ville var att bli lämnad ifred. Jag har betalat tiotals miljoner dollar i skatt och i gengäld har jag endast fått nedlåtenhet av den federala statens anställda när jag behövt deras tjänster. Jag väljer att inte betala mer. Detta är mitt brott. Ni skulle ha lämnat mig ifred”, skriver han på Twitter.

Källa:
‘I’ll f***ing bury you!’ McAfee vows to expose corrupt US officials & CIA agents if ‘disappeared’

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Child-Of-GodEthnySummer Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Summer
Medlem
Summer

Vad menar han med ”31+ terrabytes”?
https://twitter.com/officialmcafee/status/1137777348919681024

Ethny
Medlem

Förmodligen enbart ett stavfel från hans sida då det annars stavar terabyte. Ett tusen gigabytes, vilket är en ganska vanlig siffra för hårddiskar i dagsläget, är en terabyte.

Så i princip 31.000+ gigabytes data / information som han har, enligt honom.

Child-Of-God
Medlem

nog säkert att anta att antivirusprogrammen söker igenom ens filer för annat än skadlig kod..