Antisionister går framåt i libanesiskt val

MELLANÖSTERN. Efter att Libanon för första gången på nio år hållit val konstateras att militanta antisionister går framåt på USA- och Saudivänliga krafters bekostnad.

Medlemmar i Hizbollahs militära gren.

Under gårdagen höll Libanon val för första gången på nio år. Resultatet visar att den antisionistiska rörelsen Hizbollah tillsammans med sina allierade i 8 mars-alliansen går starkt framåt och vinner en majoritet – 67 av 128 platser – i parlamentet. Den USA- och Saudivänlige premiärministern Saad al-Hariris parti tappar samtidigt en tredjedel av sitt stöd. Valdeltagandet låg på 49,2 procent.

Hizbollahs ledare Hassan Nasrallah hyllar resultatet som en ”stor moralisk och politisk seger” för hans rörelse, som enligt honom utsatts för smutskastningskampanjer från USA och olika gulfstater inför valet. Nasrallah hoppas även på enighet bland landets många religiösa fraktioner, som sinsemellan befann sig i ett blodigt inbördeskrig åren 1975-1990 och som fortfarande i många fall har spända relationer med varandra.

Några som inte glatts åt valresultatet är Israel, som 2006 förlorade ett krig mot Hizbollahs militära gren. Israels utbildningsminister Naftali Bennett kommenterade efteråt att ”Hizbollah = Libanon” och att Israel kommer att beskylla Libanon för varje militär ”händelse” som kommer från libanesiskt territorium.

Källor:
Resistance will continue because it has popular trust, support: Nasrallah
Lebanon election big victory for nation, political factions: Iran
Lebanon Equals Hezbollah after Election Gains: Israeli Minister

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

14
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
10 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
SigfridGunnarKarl AvörtisLefflan Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Grottbjörnen
Medlem

de här araberna verkar ju vettiga, börjar misstänka att de araber som skickas hit har framställts i något israeliskt laboratorium.

Lefflan
Medlem

Alla raser har sin högre genetiska klass, sin medel och sin lägre. Föreställ dig att Europas lägre klass emigrerade till andra länder och blev representanter för hela vår kontinent. Det är i princip detta som har skett, de kriminella värdelösa elementen från andra kontinenter ges möjlighet att fly sitt eget land (för de är antingen på väg att fängslas eller så är de generellt föraktade bara) in till Europa då vår gräns står vidöppen redo att bli denna planets mänskliga soptipp orkestrerat av den evige kroknäsan och alla de köpta folkförrädarna. De sunda elementen i respektive ras, generellt sett, är… Läs mer »

Lefflan
Medlem

Jag säger inte att alla rasers genetiska klasser är identiska förövrigt, för det stämmer inte.

Somalias högre, medel och lägre klass är betydligt lägre än vad valfritt europeiskt land har t.ex.

Detsamma kan sägas om Japan som eventuellt till och med är lite högre än oss, iallafall i vissa anseenden.
Jag anser att intelligens är mycket mer komplext än bara att mäta IQ.

Grottbjörnen
Medlem

”Jag anser att intelligens är mycket mer komplext än bara att mäta IQ.”
åja, gick en kurs på högskolan där nästan alla var indier/asiater/indonesier från överklassen där, de var superduktiga på matte och att lösa tekniska problem etc. men de hade väldigt dålig initiativförmåga och kreativitet, det är väl just det som är vita europers sak, vår nyfikenhet, ”jävlar anamma” och kreativitet är våra starkaste sidor

Grottbjörnen
Medlem

däremot känns det som om afrikanska samhällen består av en liten liten högt intelligent klick, och de andra i samhället är korkade och behandlas som skit och slavar av denna lilla överklass, det finns väl några exemplar i nigeria, där verkar det som om befolkningen över lag har relativt låg iq, men samtidigt hittar man en och annan neger där som har skyhög iq, och den personen tillhör oftast ledarskiktet, kan vara ett resultat av tusentals år av slaveri kanske?

Grottbjörnen
Medlem

ja det du skriver är så sant att det gör ont

vörtis
Medlem

Bra skrivet. Har tänkt samma sak, men du förklarade det hela ytterst pregnant och väl. Bara en till sak skulle jag vilja tillägga: inte bara tar vi emot en stor del av vissa samhällens avskräde, utan vi, dvs. våra förrädare till ”ledare”, också uppmuntrar avskrädet att bete sig som avskräde. Låga straff, sällan några utvisningar trots grova brott som våldtäkt osv..

Lefflan
Medlem

Precis. Fick nyligen upp ögonen för begreppet anarkotyranni och jag tycker det är ett klockrent ord för att beskriva ”vårt” samhälle. Social anarki i samhället med kärnfamiljen krossad, hbtq, pride och genus överallt. Tillit till samhället ligger i botten (förr kunde man lämna ytterdörren olåst, nycklarna i bilen, cykeln olåst m.m). Blattarna får bete sig och göra i princip vad som helst, polisen är bakbundna av den förrädarstat de lyder, när blattar väl döms så är det lägsta straff möjligt som gäller. Sedan har vi tyrannin. Svenskar som motsätter sig detta vansinne blir fängslade för åsiktsbrott, till och med så… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Det är mycket riktigt som du skriver Lefflan att det i första hand är de värdelösa eller kriminella elementen som flyr sitt land. De är lättrörliga eftersom de inte har någon fast egendom i form av jordbruk eller liknande och känner heller ingen samhörighet med sitt folk eftersom de är mer eller mindre paria. Detta avskum kallas sen pensionsräddare och spetskompetens när de anländer till Sverige. T.o.m. vissa partier i 8-klövern, förutom SD ojade sig över de 9000 afghanerna som ska få amnesti och menade att denna grupp kommer att bli helt ohanterlig; går inte att sätta dem i skolan… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Eller tyvärr – egentligen är det bättre att de inte vill arbeta för då skulle de ta jobb från svenskar. Det är bara bra att svensken får känna att han utöver sig själv och sin familj får försörja en eller två importfamiljer som är totalt arbetsobenägna. Allt som polariserar svenskarna och importen är bra för oss svenskar och vår kamp.

Grottbjörnen
Medlem

har fått intrycket av att de som invandrar hit från mena och är ensamkommande är unga homosexuella manliga gatubarn, i synnerhet kazarerna från Afghanistan,de har ju nån tradition där att det är mer socialt accepterat att ligga med unga pojkar utklädda till kvinnor än vad det är med faktiska kvinnor, de är väl egentligen en spillra som är kvar sen mongolerna var där och, ja, tömde pungen så att säga, det är nog därför de andra afghanerna tycker så illa om dom

Grottbjörnen
Medlem

spela upp denna för din närmsta jude: http://www.nicovideo.jp/watch/sm14618046

Gunnar
Medlem

Stort grattis till Hizbollah! Alltid sett de som sunda föredömen.

Sigfrid
Medlem

Bra att Hizbolla går framåt då sionisterna behöver bekämpas till varje pris.Skurkstaten Israel och dess USA lakejer behöver bekämpas.