”Antisemitismen” på Karolinska – rabbin hotar Sverige och Adaktusson länkar till Nordfront

JUDISK MAKT. Efter Uppdrag gransknings reportage på onsdagen om de judiska anklagelserna om antisemitism på Karolinska har Lars Adaktusson skapat debatt genom att länka till Nordfront.

Lars Adaktusson (KD). Bild: Europaparlamentet.

På onsdagskvällen sände SVT:s Uppdrag granskning ett granskande reportage om turerna kring anklagelserna om antisemitism på Karolinska sjukhuset.

I programmet presenterade reportageteamet fakta som pekar mot att anklagelserna om antisemitism mot en läkare var fabricerade, något som till och med författaren och juden Göran Rosenberg höll med om.

Den omfattande externa utredning av förhållandena som genomförts av en advokatbyrå har inte heller funnit belägg för att antisemitism skulle ha förekommit på sjukhuset.

Däremot framgick av reportaget vilka stora påtryckningar Simon Wiesenthal Center (SWC) i USA genom rabbinen Abraham Cooper har utövat för att blåsa upp antisemitismaffären.

SWC satte upp de fabricerade händelserna på Karolinska på sin lista över de tio värsta antisemitiska händelserna i världen under 2018.

Abraham Cooper totalsågar den externa utredningen och kallar den för ”en skymf mot alla judar”. Han har också utövat påtryckningar mot sjukhusledningen och ansvariga politiker i Sverige för att de ska agera mot antisemitism.

I mail har Cooper dessutom hotfullt skrivit att han och SWC kommer att hänga ut Karolinska internationellt som antisemitiskt om inte de åtgärder han har ställt krav på genomförs.

”Jag vet inte om Sveriges medborgare skulle uppskatta en sådan presentation”, skriver Cooper bland annat.

Rabbinen Abraham Cooper vid Simon Wiesenthal Center. Skärmbild.

Kristdemokraten och sionisten Lars Adaktusson reagerade på Uppdrag gransknings reportage i ett inlägg på Twitter:

Under kommentaren har Adaktusson publicerat en länk till Nordfronts artikel i februari om antisemitdrevet mot läkaren och den friande externa utredningen.

Inlägget har skapat stor debatt i kommentarsfältet. Kritikerna är huvudsakligen av uppfattningen att det var fel av Adaktusson att länka till Nordfront, eftersom Nordfront är ”nazistisk” och därmed alltid har fel, varför också Uppdrag granskning måste ha fel.

Men väldigt många kommentarer berömmer Nordfront för att ha presenterat händelserna korrekt, sakligt och för att ha kommit med avslöjandet långt före ansedda Uppdrag granskning.

Signaturen Taqiyya Watch skriver: ”Judiska organisationer har gjort likadant tidigare, dvs. hotat att smutskasta nationer med media som vapen … Detta är maffia metoder”.

I ett försök att försvara sin länkning till Nordfront avfärdar Adaktusson hela UG-reportaget som antisemitiskt:

Signaturen Enögde Piraten svarar Adaktusson och undrar varför han kör med så billiga retoriska knep:

Källor:
Lars Adaktusson på Twitter
Uppdrag granskning: Karolinska och judehatet

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
WäringSamuelRokvikenPeterVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

Är det inte så – att judarna med sina paranoida gaslögner förföljelsemani och hot skapar själva en ökad antisemitism? Wiesenthal Center är en gangsterinstitution som idkar människojakt på åldrande SS män som ännu lever – men kommer att även ge sig på unga nationalsocialister i framtiden med hets och alla tänkbara medel om inte VI kan stävja dem i tid.

Peter
Medlem

Bra, Vera!

Rokviken
Medlem

Denna folksjukdom som förföljelsemani verkar bara gälla för en hyperkänslig och krävande grupp.

De lever i diasporan likväl förskingring.

Samuel
Medlem

Remove juice.

Wäring
Medlem

Antisemitism är vidrigt, säger Adaktusson, som alltså anser fientlighet mot judar vara värre än fientlighet mot andra grupper. En öppen rasist, enligt deras egen logik.