Antisemitiska böcker förbjuds i Frankrike

FRANKRIKE. En domstol i Frankrike har beslutat att förbjuda och censurera böcker kritiska mot judar.

Fransk domstol har nu beslutat att förbjuda boken ”The anthology of remarks against Jews, Judaism and Zionism”, skriven av Paul-Eric Blanrue, samt censurera fyra böcker. Böckerna i fråga är skrivna på 18- och 1900-talet och har återpublicerats av den franske författaren Alain Soral. Böckerna som ska censureras är: Jewish France, av Edouard Drumont, Salvation through the Jews, av Léon Bloy, The International Jew, av Henry Ford och The Zion Controversy, av Douglas Reed.

Böckerna anses falla under den franska motsvarigheten till Sveriges ”hets mot folkgrupp”. Förutom att den franska staten förbjuder sin befolkning från att läsa vad de vill är Frankrike ett av de länder där ifrågasättandet av den så kallade förintelsen är förbjudet.

Domstolen dömer även Soral till att betala böter på över 70 000 kronor till LICRA (International League Against Racism and Antisemitism).

Källa:
5 livres édités par Alain Soral interdits/censurés

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Alain Soral åter i rätten för kritik av judisk makt i Frankrike | Nordfront.se Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
trackback

[…] Nordfront skrev för några år sedan om böcker rörande judisk makt som förbjudits i Frankrike. Bland annat nyutgåvan av Édouard Drumonts La France juife (Det judiska Frankrike), som Nordfronts Henrik Pihlström har gjort en hyllningslåt till: […]