Antirasist begärs häktad för mordförsök på ung flicka

SKELLEFTEÅ. Under tisdagsmorgonen blev en ung flicka knivhuggen på ett industriområde i Skellefteå. Idag begärdes den antirasistiske företagaren Jesper Blylod häktad misstänkt för mordförsöket.

Det var strax efter klockan 9 på morgonen som larmet kom om att en ung flicka attackerats med ett vasst tillhygge i en butik liggandes på ett industriområde i Skellefteå. Enligt SVT Västerbotten ska vittnen ha sett blodspår på väggarna och hur någon ”sprang förbi”. När de följde blodspåren fann de flickan skadad och larmade polis som snabbt kom till platsen. Den unga flickan överlevde och fick föras med ambulans till sjukhus.

Snart kunde den 37-årige företagaren Jesper Blylod (19820405-8591) gripas, misstänkt för försökt till mord. Han kom senare att anhållas och under torsdagen begärdes han häktad vid Skellefteå tingsrätt.

Blylod driver företaget DinLagerButik, där han säljer alltifrån leksaker till teknikprylar och campingutrustning. Lokaltidningen Norran har tidigare gjort ett omfattande reportage om Blylod och hans affärsverksamhet.

På Facebook har han bland annat postat flera antirasistiska och homolobbyvurmande inlägg, exempelvis en bild på en judisk och en arabisk man som kysser varandra samt en amerikansk propagandafilm mot nationalsocialism från andra världskriget.

Skärmbild från Jesper Blylods Facebook.

Till sin födelsedag lyckades Blylod samla in 210 kronor till UNHCR:s arbete för så kallade flyktingar runtom i världen.

Uppgifterna om brottsoffret har varit knapphändiga, men polisen har bekräftat att hon och Blylod sedan en kort tid tillbaka varit bekanta med varandra. Hon har kunnat lämna en detaljerad redogörelse över händelseförloppet och enligt uppgift ska hon redan under onsdagen ha blivit utskriven från sjukhuset.

I de inledande förhören har Blylod förnekat brott.

Källor:
Häktningsframställan Skellefteå TR: Målnummer B 836-19
Mordförsöket i Skellefteå: Flickan har fått lämna sjukhuset
Misstänkt mordförsök i Skellefteå – en person anhållen
CNC-operatören som startade egen webbutik

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
EthnyPåläst Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Påläst
Medlem

Fel: ”När de följde blodspåren fann dem flickan”

Rätt: ”När de följde blodspåren fann de flickan”

Ethny
Medlem

Ett rent generellt och enkelt tips för de som har svårt med ”de” och ”dem”, något som hjälper väldigt mycket för att veta vilken utav dem som det skall vara. Tänk bara så här: Byt ut ”de” och ”dem” till ”jag” respektive ”mig”, där ”jag” är de och ”mig” är dem. Ett exempel: Kan inte de/dem se skillnad på att det finns raser? Sätt in ordet jag eller mig och märk vilket utav dem som passar in bäst. Passar dem? ”Kan inte mig se skillnad på att det finns raser?” Nä, det lät inte så bra. Passar de då? ”Kan… Läs mer »

Ethny
Medlem

Ta exemplet i artikeln

När de följde blodspåren fann dem flickan skadad och larmade polis

När ”jag” följde blodspåren (dvs är de rätt) fann ”mig” flickan skadad och larmade polis. Alltså är det fel, ”fann ”jag” flickan skadad” dvs de som är det rätta.