Antifa misshandlade en av sina egna – trodde han var ”fascist” för att han bar amerikansk flagga

USA. AFA misshandlade en vänstermänniska som bar en amerikansk flagga på en demonstration i Portland.

Det var den 4 augusti som Paul Welch hade samlats i vänsterns motdemonstration mot den demonstration som anordnades av Patriot Prayer och som besöktes av Proud Boys. Welch är ”progressiv vänster” och röstade på Bernie Sanders i primärvalet och sedan Hillary Clinton. Han är medlem i Demokraterna.

Welch hade med sig en amerikansk flagga för att visa att vänsterliberala idéer är mer amerikanska än ”högerextremistiska” sådana. Antifa-medlemmar hoppade på honom då de trodde att det bara är fascister som kan bära flaggan och när Welch vägrade släppa ”fascistsymbolen” blev han misshandlad.

— Jag kommer ihåg att jag tänkte att det finns en god chans att jag kommer dödas, säger Paul Welch till The Oregonian.

Welch fick hjärnskakning efter att fega Antifa-medlemmar attackerat honom bakifrån

Att misshandla sina egna eller helt opolitiska människor är en form av paradgren för AFA som i vissa fall lett till att människor dött. Det mest kända fallet från Sverige är från när syndikalisten Jacques Wallner knivhögg Magnus Nordenmark till döds utanför Berns i Stockholm eftersom den senare haft uniformsliknande klädsel på sig och därför misstogs vara ”fascist”. Wallner arbetar idag redaktör på DN motor.

Källa:
He brought an American flag to protest fascism in Portland. Then antifa attacked him

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments