Antifa-lärare förlorar rättsmål – tvingas betala massiva juridiska avgifter

USA. Ökända Antifa-läraren Yvette Falarca stämde skolmyndigheten efter att en juridisk organisation försökt få tag i allmänna handlingar från hennes skola. Det bisarra försöket misslyckades och nu tvingas hon betala massiva rättegångskostnader.

Yvette Felarca är en gymnasielärare i Kalifornien som också är organisatör för en Antifa-grupp. Hon dömdes 2016 för misshandel och våldsamt upplopp och 2017 för att ha uppviglat till upplopp.

Mest känd är Felarca för när hon blev totalt bortgjord i Tucker Carlson show där hon bland annat erkände sig skyldig till våldshandlingar.

Den juridiska organisationen Judicial Watch har sedan dess försökt få reda på mer om huruvida Felarca använt sig av skolan för att organisera våldsamma Antifa-upplopp. Med hjälp av motsvarande offentlighetsprincipen har organisationen försökt beställa ut olika sorters skoldokument, bland annat mejl, som innehåller ord som Felarca, Antifa och BAMN (den Antifa-gruppering som Felarca tillhör).

Felarca svarade då med att stämma skoldistriktet i ett försök att förhindra Judicial Watch att få veta mer om hennes aktiviteter.

Nu har domstolen i Kalifornien beslutat att Yvette Felarca och hennes två kumpaner istället ska betala Judicial Watch sammanlagt 26 000 USD, motsvarande 250 000 kronor, i juridiska avgifter. Domstolen konstaterar i sitt avgörande att Felarcas mål var ”baserad på det uppenbart grundlösa antagandet” att konstitutionens rättigheter enbart gäller för vissa grupper, men inskränks för andra.

Källa:
Judge Orders Antifa Communist Yvette Felarca to Pay Judicial Watch Legal Fees for Her Totally Frivolous Lawsuit

 

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments