Anti-Macron-protester pågår i Frankrike – förtroendet rekordlågt

UTRIKES. Just nu pågår omfattande protester mot Frankrikes president Emmanuel Macron i olika delar i landet, efter att 100 medlemmar av hans parti avsagt sig medlemskapet. Samtidigt är förtroendet för presidenten rekordlågt.

Efter att 100 medlemmar under veckan lämnat Emmanuel Macrons regeringsparti, enligt de själva på grund av toppstyre och brutet förtroende, har omfattande protester ägt rum på flera håll i Frankrike. Enligt den brittiska tidningen Daily Express begav sig demonstranter under lördagen ut på gatorna för den femte dagen i rad.

Under de senaste veckorna har presidentens förtroende rasat samtidigt som den franska ekonomin utvecklats i en negativ riktning. Det finns även ett utbrett missnöje med de arbetsmarknadsreformer som kommer införas efter årsskiftet, som bland annat ska göra det lättare för arbetsgivare att avskeda anställda.

Framöver kommer den franska regeringen även driva igenom impopulära reformer på pensions- och utbildningsområdena. Totalt har demonstrationer ägt rum i över 200 städer, dessutom har transportarbetare gått ut i strejk på flera håll i landet.

Källa:
Violence on the streets of Paris as protesters rage against Macron for fifth day

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Anders
Nybörjare
Anders
2 år sedan

Vita fransmänn vid sina sinnens fulla bruk börjar förstå att Macron är en av JUDE-makten tillsatt Rotschild-bankir som skiter fullständigt i vita fransmänns framtid och öde.

Det är dags att alla vita folk i Europa tar upp kampen mot vår gemensamma (((fiende))).

Hell seger!

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan
Reply to  Anders

Frågan är vad det är för fel på fransmännen. Hur kunde de acceptera en Goldman Sachs bankman från dolda regioner som senkommen presidentkandidat i ett val där inte ens den Israelvänliga Marine Le Pen dög åt dem? Eller också är det ingen fråga alls. Det känns inte så lite som riggat valfusk. Som med Theresa Mayer, ungefär. Det finns inga val. De bara placerar sitt folk där de vill ha dem. För övrigt måste alla partier och kandidater ändå godkännas för att kunna vara en del av gemet. Det är likadant i hela EU och i USA. Så de kan… Läs mer »

Torkelsson
Nybörjare
Torkelsson
2 år sedan

Det var många franska judar som röstade på Macron (såklart), men som någon uttryckte det- ”Frankrike är förlorat sen länge”

Ramon
Nybörjare
Ramon
2 år sedan

Det är inte endast den omständigheten, att det i allt större utsträckning kompletterar armen ur sitt färgade människobestånd, det gör dessutom så snabba framsteg i fråga om moderlandets negroisering, att man faktiskt kan tala om uppkomsten av en afrikansk stat på europeisk mark. Det nuvarande Frankrikes kolonialpolitik kan inte jämföras med det förgångna Tysklands. Om Frankrike fortsätter på nuvarande sätt i 300 år skulle de sista frankiska blodsresterna gå under i den europeisk-afrikanska mulattstat, som håller på att bildas. Ett väldigt, slutet kolonialområde från Rhen till Kongo, uppfyllt av en lågtstående ras, som långsamt uppstår genom den pågående bastardiseringen. Detta… Läs mer »

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
2 år sedan

Man undrar hur fransmännen tänkte då dom röstade fram Macron men nu ser dom vilket idiotiskt val dom gjorde.