Antalet manliga feminister minskar kraftigt

INRIKES. Enligt en färsk opinionsundersökning minskar antalet manliga feminister kraftigt.

En färsk opinionsundersökning genomförd av Sifo visar att andelen män som kallar sig feminister har minskat från 40 procent år 2014 till 28 procent idag.

Särskilt stor har minskningen varit bland män över 30 år, där det nästan rör sig om en halvering de senaste fyra åren.

Enligt feministen Nina Åkestam är en möjlig förklaring att feminismen av många upplevs som mer exkluderande än tidigare. En annan möjlig orsak är förra årets Metoo-kampanj, där flera manliga feminister pekades ut som skyldiga till sexualövergrepp.

Källa:
Kraftig minskning av manliga feminister

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
VictorGunnarLingonetRokvikenKarl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Det finns inga manliga feminister, det är en kontradiktion. Antalet mähen av manligt kön minskar och det beror säkert på att de börjar inse hur patetiska de är.

Rokviken
Medlem

Man får hoppas att trenden har vänt. Att beta blir riktiga män och närmar sig den radikala sidan för överlevnad samt i Nordiska motståndsrörelsen.

Lingonet
Medlem

De har väl börjat raka sig grundligare framför spegeln och insett vilka fittmössor de frivilligt pådragit sig.
Det bådar gott inför framtiden.
Män över 30. det betyder att de flesta av dem gjort lumpen.

Gunnar
Medlem

Detta tillsammans med att Fi gjorde sitt sämsta val någonsin är såklart goda nyheter, men att fortfarande 28 procent av alla ”män” ser sig som feminister är heeelt sjukt. Hur lågt har man inte sjunkit som ”man” om man blir uppringd av SIFO för en anonym undersökning och svarar ja på frågan om man är feminist? 28% svarar alltså solklart ja på att de anser att kvinnor och män är exakt identiska och att såväl typiskt manliga egenskaper som kvinnliga ska tryckas ned.

Victor
Medlem

Dom har väl som jag och många andra en gång vänsterbllivna män börjat se saker för vad dom egentligen är till slut. Verkligheten går liksom inte att blunda för. Råkar man bara vistas i städerna nuförtiden så är myndigheternas lokaler till brädden fyllda med bara en sortens män. Helt otroligt. Man blir chockad varje gång man tittar in genom fönsterna fast man redan har all fakta innan. Snacka om att det håller på att ske ett folkutbyte! Jag läste nyligen att även kvinnor sakta men säkert börjar röra sig åt ”höger. Snart är det väl bara diverse andra extrema batikhäxor… Läs mer »