Anställd på Migrationsverket i Malmö smittad med hjärnhinneinflammation

INRIKES. En anställd på Migrationsverket i Malmö har smittats av den allvarliga sjukdomen bakteriell hjärnhinneinflammation.

Under måndagen insjuknade en anställd på Migrationsverket i Malmö i bakteriell hjärnhinneinflammation, också kallat Meningitis.

— Vi gick ut och informerade samtliga som arbetar vid vår arbetsplats vid Jägersro. De som arbetar på den här personens avdelning har fått särskild information, säger Jennie Sörman som är sektionschef på Migrationsverket.

Bakteriell hjärnhinneinflammation är en sjukdom som kräver snabb behandling med antibiotika intravenöst. Vanliga symptom är bland annat huvudvärk, smärta när man försöker böja nacken samt hög feber. Trots behandling får mellan fem och femton procent bestående men eller till och med avlider. Bakterien är även väldigt smittsam och kan spridas både via fysisk kontakt samt i luften.

Källa:
Allvarlig smitta på Migrationsverket i Malmö

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

3 Kommentarer till "Anställd på Migrationsverket i Malmö smittad med hjärnhinneinflammation"

Meddela om
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Fredrika
Medlem

Men Sverige välkomnar ju mångkulturen. Vad är problemet?

dB
Medlem

Typiskt va?
Invasionsverket får vaccinera sina anställda. Eller åtminstonde dela ut Alvedon. :-)

Karl
Medlem

Ett gummiband runt handleden räcker gott nog för patrasket som jobbar där. De som ändå blir smittade får skylla sig själva eftersom de antagligen klätt sig för utmanande eller råkat ut för ”killar som är nyfikna på tjejer” (som är den senaste skönskrivningen på våldtäktsimporten).

wpDiscuz