Anställd inom kriminalvården sexofredade kollegor

INRIKES. En man anställd inom kriminalvården gav sig på kvinnor och ofredade dem både fysiskt och verbalt. Han slipper dock uppsägning och får bara tio dagars löneavdrag.

kriminalvarden1

Ansvarsnämnden har nu kartlagt en anställds förehavanden då han har sexofredat kvinnliga kollegor. Mannen har kränkt kvinnorna genom att upprepade gånger kommenterat deras utseende och gjort uttalanden med sexuell innebörd. Han ska även ha tvingat sig på kvinnorna fysiskt, trots att de tydligt visat att de misstyckt.

Personalansvarsnämnden anser att mannen grovt åsidosatt sina skyldigheter som anställd inom kriminalvården. De ska tidigare ha övervägt att avsluta mannens anställning men han slipper nu undan med tio dagars indragen lön och en varning.

Källa:
Kriminalvårdsanställd ofredade kvinnliga kollegor

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar