Ännu en Youtube-kändis går emot politisk korrekthet – tar ställning för vitas rätt att existera

INTERNETKULTUR. Den populäre youtubaren JonTron, med över tre miljoner följare, har i dagarna chockat diverse PK-fanatiker genom att uttala stöd för vita människors intressen.

Den amerikanske youtubaren JonTron, som egentligen heter Jonathan Jafari, har valt att gå i svenske PewDiePies fotspår och ta strid mot politiskt korrekthet och antivit rasism. Med sina drygt 3,1 miljoner Youtube-följare och över 1,7 miljoner Twitter-följare är han en av de mest populära figurerna inom spel och underhållning på nätet.

Efter att republikanen Steve King i helgen twittrat om att den västerländska civilisationen kommer gå under ifall ”andras barn” ärver den gav JonTron honom sitt stöd. ”Wow, så skandalöst, Steve King vill inte att hans land invaderas av människor som föraktar hans kultur och folk! NAZIST!!!” kommenterade Youtube-profilen ironiskt.

Strax därefter retweetade han ett meddelande om hur fel det hade varit ifall vita skulle åka till Asien och vilja ändra på den demografiska sammansättningen där. Han deltog dessutom i en debatt med en politiskt korrekt vänsterliberal där han fortsatte att stå på sig. Bland annat uttalade han där oro över att vita kommer att vara en minoritet i USA inom några decennier. Debatten har i skrivande stund över 250 000 visningar och flera av de mest uppröstade kommentarerna ger sitt stöd till JonTron.

Som väntat har judisk och vänsterliberal media i USA gått hårt åt mot honom för att han vågat tala fritt om invandring och ras. Bland annat har TIME och den judiskägda spelsajten The Mary Sue skrivit kritiska och hånfulla artiklar. Hittills står han dock på sig, och trots mediehetsen har hans följarskara på sociala medier endast minskat marginellt.

Som hörs på efternamnet Jafari är han inte av helt europeiskt ursprung. En av hans föräldrar är ungersk-kroatisk medan den andre är iranier. Trots att han inte är ”helt vit”, som han själv uttrycker det, väljer han alltså att ta ställning för vita folks intressen och mot politisk korrekthet.

En politiskt inkorrekt våg på internet
JonTrons och den tidigare nämnde PewDiePies politiskt inkorrekta utspel respektive skämt kommer i samband med en våg av liknande utspel från flera internetbaserade underhållare. Daily Stormer har skrivit en sammanfattning om fenomenet med titeln ”The Rise of Jew Hate on Youtube”.

Skribenterna Zeiger och Andrew Anglin på Daily Stormer menar att dessa internetkändisar måhända inte är 100-procentiga nationalsocialister, men att deras verksamhet normaliserar kritik mot judar och invandring och gör ”massorna bekväma med våra idéer”.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

8 Kommentarer till "Ännu en Youtube-kändis går emot politisk korrekthet – tar ställning för vitas rätt att existera"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
GrammatikN4zist
Gäst
Nybörjare
GrammatikN4zist

Jud3 + Apor vs. normala människor.

)))Allan(((
Gäst
Nybörjare

Det där är väl som Milo, som infiltrerade Alt-right.
För det är svårt att påvisa mer judisk fenotyp än Jonathan gör. Så jag tror inte på hans påstådda ursprung.

Alter Ego
Gäst
Nybörjare
Alter Ego

Gör som Idi Amin.
Repatriera ALLA rasfrämlingar från ALLA vita länder.
Give us a WHITE Idi Amin for president.

LL
Gäst
Nybörjare
LL

Tragiskt. JonTron är ju halvjude.

Skånskt stål
Gäst
Nybörjare
Skånskt stål

Då är det ju bara ännu bättre att han tar avstånd från den judiska agendan (om vi nu får vara så positiva).
Tycker vi får ta detta för vad det är, dvs en liten knuff i rätt riktning för många personer som kan tänkas följa honom och bli politiskt intresserad pga detta.

j2
Gäst
Nybörjare
j2

Det här gör det mycket farligare för Youtube att börja utrensningar på youtubare som är politiskt inkorrekta. Tillräckligt många och populära skulle flytta till en rivaliserande plattform och ta många miljoner tittare med sig.

Erik
Gäst
Nybörjare
Erik

Alla främlingar som respekterar vår rätt att existera kan ses som vänner till oss.

Hugin
Gäst
Nybörjare
Hugin
Fint at mennesker med følgere tar ansvar og peker ut den situasjonen vi befinner oss i, selv om det er i ulik grad, så heller det den rette veien i å bevisstgjøre folk på at vi er under angrep, og det herjer en dobbel standard i våre land. Rase er en virkelighet. Det har alle mennesker visst om helt fram til TV og avis pressen ble oppfunnet. Man kan ikke lure naturen. Alle folk har rett til å ha sitt eget land, og forsvare sin egen eksistens. Det er jo ikke noen som kan si at man ”ikke får lov”… Läs mer »
wpDiscuz