Ännu en pedofilkramande centertopp avgår

INRIKES. Christer Yrjas, centertopp i Tomelilla, avgår från sina politiska uppdrag efter att det uppdagats att även han bott tillsammans med en dömd pedofil.

Centerpartisten Christer Yrjas, kommunfullmäktiges ordförande i Tomelilla, avgår från sina uppdrag sedan det avslöjats att han har bott tillsammans med en dömd pedofil. Pedofilen hade begått sexuella övergrepp mot barn samt begått flera fall av barnpornografibrott.

Samhällsnytt, som avslöjade det hela, uppger även att ytterligare två pedofiler varit gäster hos Yrjas. En av dessa uppges vara inblandad i en pedofilring.

Yrjas skriver i ett svar till Ystads Allehanda att ”brotten är avskyvärda” och att han väljer ”att ta ett steg tillbaka så att Centerpartiet i Tomelilla kan fortsätta framåt”. Enligt kommundirektör Britt-Marie Börjesson ska pedofilen vara en barndomsvän till Yrjas.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments