Ännu en kommun bekänner färg – folkutbyte viktigare än mat till skolbarn

INRIKES. I Hammarö kommun har kommunledningen frivilligt och frikostigt spenderat enorma summor på inflödet av rasfrämlingar till kommunen. Nu tvingas man spara in 2,6 miljoner – på skolbarnens mjölk. Ansvariga politiker tycks dock obekymrade.

Nordfront skrev förra året om hur man i Lindesberg kommun i Örebro län hellre bekostar inflödet av rasfrämlingar än näringsriktig skolmat till svenska elever.

Ett liknande mönster har uppdagats i Hammarö kommun i Värmlands län där man i skolbespisningarna nu ersätter mjölk med vatten.

Bakgrunden är att man i flera år ”frikostigt” och frivilligt vigt enorma summor för att bekosta inflödet av rasfrämmande migranter.

I fjol försökte kommunledningen genomföra en drastisk skattehöjning. Man hade även för avsikt att spara hela 58 miljoner i tvåårsperiodens driftsbudget.

Medan man misslyckades med att få igenom skattehöjningen så tvingades man i sparambitionerna ner från 40 miljoner till 33 dito.

I sin marknadsföring för den föreslagna skattehöjningen förklarade kommunens ledning att den krävs ”för att klara den puckel av kostnader Hammarö kommun har just nu”.

Denna utväxt förklarades utgöras av ”akuta lokalproblem och en ökad inflyttning som initialt ger högre kostnader” för till exempel ”vård, omsorg och skola”.

Av de 9,2 miljoner som servicenämnden nu behöver spara in på ska 2,6 miljoner inkasseras genom försämringar av skolmaten.

Mjölk ersätts därvid med vatten. Valet mellan maträtter tas bort med undantaget att vegetariskt alternativ även fortsättningsvis kommer att erbjudas.

Ordförande i servicenämnden Lennart Lämgren (C) kommenterar:

— Vi ska ändå erbjuda bra och näringsriktig mat som följer kostcirkeln.

Bosse Henriksson (M), kommunalråd i Hammarö, kommenterar sparåtgärden med att ”det är betydligt lindrigare än vad vi hade tänkt”.

Han tillägger lite uppmuntrande att det eventuellt kan komma att bli fråga om mjölk en dag i veckan.

Före detta kommunstyrelsens ordförande socialdemokraten Siw Gidlöf har på frågor rörande nedskärningar i kommunen förklarat varför de behövs och samtidigt uttalat att det ”är roligt när vi blir fler” samt att inflödet av rasfrämlingar ”blir en bra resurs”:

— Det är alltid roligt när vi blir fler Hammaröbor. Jag tror att de här personerna, på samma sätt som alla andra, blir en bra resurs för Hammarö, yttrade hon till lokaltidningen Hammaren.

Socialdemokraten Gidlöw har en gedigen bakgrund som folkutbytesvurmare.

Under invällarkrisen 2015 uttalade hon helt frankt att även fast budgeten endast medger ett mottagande av 24 ”ensamkommande” så ämnar man trotsa detta och ta emot fler, ett löfte som man sedan också infriade.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Child-Of-God says:

    I England har de ”av ekonomiska skäl” infört halal slaktad mat som enda alternativet på många skolor påstås det. Sen att många borgmästare i landet visst ska vara muslimer, också.

  • När lokal TV Dalarna frågar en ”svensk” om ett kommunalt beslut nog 17 hittar de alltid en xxxxx


  • Lämna ett svar