Annika Strandhäll (S) gråter ut: ”Jag kan önska folk en trevlig helg och få 40 hatkommentarer”

SOCIALA MEDIER. Annie Lööf (C) och Annika Strandhäll (S) är två av de mest illa omtyckta politikerna på Twitter. Efter kritikerstormen mot Lööfs hycklande Drottninggataninlägg talar Strandhäll ut om den folkliga vrede hon beskriver som ”hat”.

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S). Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.

Det var när centerledaren Annie Lööf ville minnas offren för Rakhmat Akilovs offer efter hans terrordåd på Drottninggatan 2017 som en massiv kritik riktades mot henne på Twitter. Många menade att hon själv genom att driva på massinvandringen är medskyldig till att flera svenskar dog av rasfrämlingens händer.

En annan politiker som ofta får stark kritik på sociala medier är regeringens socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S), som nu med tanke på kritiken mot Lööf talar ut i Aftonbladet.

— Det är helt självklart att hon som partiledare uppmärksammar den här årsdagen. Att hela kommentarsfältet då dränks av personangrepp är fruktansvärt, säger ministern till Aftonbladet.

Strandhäll menar att hon själv knappt kan skriva något på Twitter längre utan att mötas av ”hat”.

— Det spelar ingen roll vad man skriver om. Jag kan önska folk en trevlig helg och få 40 kommentarer som är under all kritik.

Hon menar också att det har eskalerat och blivit värre med åren.

— Jag märker att det bara blir mer och mer, både på Facebook och Twitter. Det kan handla om sexuella påhopp, hur dum i huvudet man är eller hur ful man är.

Hon tror också att det är en ”könsmaktsordning” som ligger bakom att hon har svårt att använda Twitter.

— Jag skulle vilja säga att där finns det en traditionell könsstrukturfråga i bakgrunden. Det går liksom inte att komma ifrån det, att en kvinna är mer provocerande när hon tar det utrymmet.

Det har flera gånger varit nära att socialförsäkringsministern helt och hållet lämnat sociala medier.

— Emellanåt har jag funderat på om det är värt att vara kvar. Men samtidigt är det precis vad en del av de här människorna vill. De vill tystna starka röster som de tycker illa om, säger hon.

Annie Lööf vill dock inte prata om Twitterkritiken mot hennes inlägg när Aftonbladet kontaktar henne.

Källa:
Ministern stöttar Centerledaren efter hatstormen

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Fredrika says:

  Vad krävs för att okänsliga extremister som liberaldiktatorerna är ska kunna inse att folket avskyr deras politik?

  Strandhäll förstår nog inte vad jag menar med okänslig, hon har uppenbarligen en stor känslighet för sina känslor. Men känslorna är inte ett upplevelsecentrum som är till för hennes eget välbefinnande. Känslor är, liksom samvetet, verktyg för att leda en rätt i livet och agera på konstruktiva sätt. Hon och de andra internationalsocialisterna måste lära sig att känna in vad folket behöver, inte de själva.

 • Sverker says:

  Eftersom hon är så lågbegåvad, så kommer hon inte att förstå att det är för att hon är så erbarmligt dålig i sitt ämbete, som folket skriver som vi gör. Motsvarande manliga puckon, där statsministern är den mest framträdande idioten, och som sålunda får mer nidbilder och välförtjänt ”hat” än våpet Strandhäll, är bevis för att könet är fullständigt ovidkommande. Att vara sosse numera är helt enkelt inte klokt :-)

 • Patrik says:

  Så går det när man är folkförädare

 • Vintir says:

  Jag brukar inte gå runt och hata andra människor, men det finns välförtjänta undantag. Tex de som från ledande positioner i samhället jobbar för att mörda mina barn och utrota mitt folk. Jag är glad att fler och fler verkar få upp ögonen för vad de håller på med.

 • Tors Spjut says:

  Hon borde nog vara glad att hon har skärmen mellan sig och pöbeln som hon verkar förakta så djupt?


 • Lämna ett svar