Anna-Lena Lernhede trendar på Twitter

INTERNETAKTIVISM. Ny gräsrotskampanj ökar medvetenheten om den mördade kvinnan Anna-Lena Lernhede och har lyckats få hennes namn att trenda på Twitter.

Anna-Lena Lernhede avled under gårdagen efter att ha vårdats på sjukhus sedan den 10 maj. Hon överfölls i invandrarområdet Komarken i Kungälv och blev knivhuggen i hjärtat sedan hon vägrat lämna ifrån sig sin mobiltelefon. Som Nordfront skrev under dagen har massmedias intresset för det brutala överfallet varit mycket litet där man in i det sista väntade man med att rapportera om hennes livshotande skador.

Istället för att vänta på att media eller politiker ska ta mord på svenska kvinnor på allvar har en gräsrotsrörelse bedrivit en form av gerillakrigföring för att folk ska veta vad som har hänt och minnas Anna-Lena Lernhede.

Precis som i fallet med den mördade nationalisten Tommie Lindh har man lyckats få namnet på Anna-Lena Lernhede att trenda på Twitter. Överallt skriver nu människor ”Hennes namn är Anna-Lena Lernhede”. Att skriva på detta sätt är en referens till brödraskapet i filmen Fight Club som hedrar Robert Paulson på ett liknande sätt.

Samtidigt som detta får försvarare av det mångkulturella samhället, som försöker utnyttja mordet till sin fördel, det allt svårare att hävda sig på Twitter. Ett exempel på det är när Maria Hind Alias, som är ordförande för S-föreningen för jämställdhet, spelar förvånad och bestört över mordet. Hon fick snabbt en mängd negativa kommentarer på sin tweet.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
1 Comment
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Wäring
Wäring
1 månad sedan

Det där sista var väl passande då Rowling uttryckt sin förtjusning över judens rasblandade samhällen, och hon hyllade Negress-Tess efter hennes planerade spektakel vid Motståndsrörelsens demonstration.
Mångkulturens offer får träda i bakgrunden till förmån för en person som vurmar för mångkultur, det är precis så rimligt och smakfullt som man kan förvänta sig av etablissemanget.