Anmälan om HMF mot aktivister i Varberg läggs ner

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Efter att Motståndsrörelsens aktivister varit väldigt aktiva i Varberg samt att de besökte Mietek Grochers föredrag gjordes en anmälan om hets mot folk grupp mot dem. Anmälan är nu nedlagd.

varberg fana

Aktivister i Varberg.

Då Motståndsrörelsens aktivister i Varberg varit flitiga och ökat sin aktivism i form av bland annat affischeringar och klistermärkesuppsättningar samt att de besökte en föreläsning med ”förintelseöverlevaren” Mietek Grocher gjordes en polisanmälan om hets mot folkgrupp mot dem.

Under torsdagen rapporterade Sveriges Radio att utredningen om hets mot folkgrupp lagts ned. Skälet ska vara att det dels inte finns någon att koppla affischerna till, men också för att innehållet på affischerna och klistermärkena inte täcker kriterierna för att bli hets mot folkgrupp.

— Anledningen till att de är nedlagda beror på att det inte finns några spår. Det vill säga vi kan inte koppla någon till affischeringarna. Kriterierna för hets mot folkgrupp uppfylls inte, det räcker helt enkelt inte med att någon sätter upp klistermärken med texten svenska motståndsrörelsen och hänvisning till deras hemsida, säger kommissarie Jan Nicklasson.

Efter Mietek Grochers föredrag ska aktivisterna ha delat ut flygblad där förintelsen förnekades samt att flygbladen länkade till Nordfront. Även detta anmäldes men har nu lagts ner då flygbladens innehåll inte utgör hets mot folkgrupp.

— Det gör det inte, deras hemsida har en ansvarig utgivare och om det finns en anmälan om innehållet i deras sida så är det ett fall för justitiekanslern. Vår bedömning är att kravet för hets mot folkgrupp inte uppfylls. Hittills har det inte framkommit någonting som gör att vi kan arbeta kring ett brott i en förundersökning kring detta säger Nicklasson.

Källa:
Polisanmälningar om hets mot folkgrupp nedlagda

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar