Anlagda bilbränder på mängder av platser efter BLM-demonstration i Göteborg

GÖTEBORG. Upp till 15 platser i Göteborg har under natten härjats av bilbränder. Ingen har gripits för attentaten.

Det var under gårdagen som Black Lives Matter-demonstrationen i spårade ur i kravaller och skadegörelse. Polisens presstalesman har försvarat kaosmakarna med att de ”tagit ut sin frustration på fel plats”. Enligt så kallad public service ska polisen även ha hävdat att det var ”utomstående” som orsakade kaoset, ett påstående som fått stark kritik på sociala medier.

Efter demonstrationen har mängder av platser eldhärjats i Göteborg. Strax före 01 kom de första larmen om flera anlagda bilbränder i stadsdelarna Backa, Kvillebäcken och Tuve. Enligt räddningstjänsten brinner det just nu på 10-15 olika platser. Det är bilar och containrar som man satt eld på och Räddningstjänsten har just nu tio enheter ute som släcker bränderna.

Vid 03-tiden var ännu ingen gripen.

UPPDATERING: 06:17 rapporterade polisen om 29 förstörda fordon under natten. Dessutom har sopkärl samt en container brunnit. Polisen har fortfarande inte gripit någon person.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments