Anhölls efter protestaktion mot USA – hör Anders Rydberg

STOCKHOLM. Efter protestaktionen mot USA:s krigsbrott i Syrien stormade svensk polis lägenheten till nästeschefen Anders Rydberg. Rydberg släpptes under söndagskvällen och berättade om det i Radio Nordfront.

Listen to ”URKLIPP: Anhölls efter protestaktion mot USA – hör Anders Rydberg” on Spreaker.

Förra söndagen begav sig Nordiska motståndsrörelsen till den amerikanska ambassaden i centrala stockholm för att protestera mot de senaste bombningarna i Syrien, som genomfördes av den imperialistiska Trump-regimen i samarbete med England och Frankrike.

LÄS MER: Näste 1 bombar USA

Nästeschefen Anders Rydberg höll ett brandtal där han sade att de enda som tjänar något på en sådan attack är den globala sionistiska eliten, inte det amerikanska folket eller befolkningen i Syrien. Efter talet lät Nordiska motståndsrörelsen krigsförbrytarna smaka på sin egen medicin – genom att bomba USA!

Den modiga handlingen utanför USA:s ambassad resulterade i att polisen stormade Anders Rydbergs lägenhet under fredagsmorgonen, berättar Rydberg själv i Radio Nordfronts senaste avsnitt. Polisen bröt upp dörren och stormade lägenheten där man bland annat beslagtog ”nazistisk litteratur”, något som fortfarande är lagligt att inneha i Sverige.

Trots den överdrivna reaktionen från USA:s knähundar i Sverige så var inte misstankarna tillräckliga för att häkta Rydberg, som släpptes på fri fot misstänkt för anstiftan till misshandel.

— Det jag tycker var mest överdrivet med denna historia är att det kom ett fyrtiotal poliser och att de inte ens bemödade sig att knacka på dörren utan istället slog in den med en murbräcka, säger Rydberg till Radio Nordfront.

I programmet påpekas att vänstern, som idag är globalisternas verktyg, knappt reagerar alls över USA:s imperialism utan att det är Nordiska motståndsrörelsen som numera genomför protestaktioner mot imperialisterna. Pär Öberg påpekar att det som aktivisterna från Näste 1 gjorde också kan vara potentiellt livsfarligt.

— Det här var en modig aktion. Hade en amerikansk soldat där inne skjutit ner dig med en automatkarbin så hade det inte hänt någonting. De hade motiverat det med att det du sa i ditt tal skulle kunna tolkas som terrorism. Den soldaten hade förmodligen inte ens blivit hemskickad, säger Öberg.

I programmet framgår också att en kvinnlig medlem som matat Rydbergs katter också anhölls (!). Detta skedde under lördagen och hon släpptes på fri fot på söndagskvällen.

Rättelse: Det uppstod ett missförstånd angående den lägenhet som polisen stormade. Anders blev gripen i sin bil och är inte skriven på adressen där tillslaget skedde. Åklagaren hävdar felaktigt att Anders är sambo med den kvinna som också anhölls i samma ärende.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
JimGunnarKarl ATobiasPer Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lennart
Medlem

…Detta väcker löje och förakt för Svensk polis. Synd, eftersom det verkar ha gått bra mellan rörelsen och polisen på sistone, jag tänker då på flygbladsutdelningar och tillståndsgivande.

Anonym
Medlem
Anonym

Synd på all pepparspray. Tack och lov att Anders släpptes. Tänk att det har gått så långt att polisen beslagtar litteratur. Jag blev faktiskt chockad över att ni hade kastat bangers innanför staketet. Särskilt när nästan allt vi ser från mellanöstern är på sköj … så var det ett högt pris vi fick betala. Vi får väl se vilka efterdyningar det här kommer att ge. Tack gode Gud att vi inte angrep Israhells ambassad då hade vi alla legat i en riktig massgrav.

Per
Medlem

Hade (((polismyndigheten))) varit lite smarta hade man lagt locket på och försökt se till att aktionen fått så lite allmän spridning som möjligt hos allmänheten.

Det här är PR på hög nivå; är förvånad att aktionen inte har fått mer spridning bland utländsk media.

Tobias
Medlem

Hjälte
Hell seger

Karl-Путин A
Medlem

”Polisbristen” blev med ens lika påtaglig som gröna marsianer på söndagspromenad i våra parker.

Men man får väl låta sig imponeras att poliserna hittade rätt bostad denna gång. Tidigare har det hänt att de stormat in i fel bostad och misshandlat gravida kvinnor så att de fått missfall.

Gunnar
Medlem

Horribelt agerande av systemet som vanligt. Tur Rydberg är en stark kämpe!

Jim
Medlem

Jag säger det igen, Rydberg är en man med ett jävlar anamma.
Något alla nordbor bör sträva efter att ta del av.
Tack för att du står stadigt likt en runsten trots politiska trakasserier av dom mest orimliga skäl.