Angela Merkel vill att EU-länder ska ”ge upp sin självständighet på ett ordningsamt sätt”

EUROPA. Angela Merkel vädjar till EU:s medlemsstater att ge upp sin självständighet till Bryssel på ett ”ordningsamt” sätt.

”Idag borde, eller snarare måste, nationalstater vara beredda att ge upp sin självständighet. Men naturligtvis på ett ordningsamt sätt”, sade Tysklands förbundskansler Angela Merkel på ett evenemang organiserat av Konrad Adenauer Foundation i Berlin på onsdagen. Ämnet för dagen var ”Parlamentarism mellan globalism och nationell suveränitet”.

Tidigare denna månad varnade Merkel mot vad hon kallar för spridningen av ”inskränkt nationalism”. Både politiker i Tyskland och utomlands var enligt henne skyldiga till att ”tro att de kan lösa allting på egen hand och bara tänka på sig själva”. Vidare tillade hon: ”Detta är nationalism i sin renaste form. Detta är inte patriotism”.

Merkel passade också på att försvara sin öppna gränserpolitik. ”Det är i vårt nationella intresse att se till så att de globala villkoren för både flyktingar och migranter som söker arbete förbättras”, anser hon.

Merkels kommentarer om suveränitet följer i kölvattnet av yttranden från Frankrikes president Emmanuel Macron från i helgen. Efter att ha träffat kanslern talade Macron om ett ”franskt-tyskt ansvar i att förbereda för framtiden och för ett omdefinierande av Europa”. Detta ansvar innebär att det måste ”byggas ett verkligt självständigt Europa och ett starkt EU på denna suveränitet”. Tidigare denna månad föreslog även den franske presidenten att en europeisk armé ska skapas som ska kunna användas för att försvara EU mot Ryssland, Kina och USA.

Källa:
Merkel Urges EU to Give up Sovereignty to Brussels ’in Orderly Manner’ – Reports

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
BoKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Det är hög tid att arrestera marxisten, afroimperialisten och européerfienden Angela Merkel!

Bo
Medlem

Ingen europeisk stat ska på något sätt behöva ge upp sin nationella självständighet! Globalistpsykopaterna som styr EU talar om EU som ett i grunden fredsbevarande projekt. Detta är bara tomma ord och en dimridå. Deras strävan är en europeisk hegemoni, som på längre sikt sannolikt är tänkt att ingå i en enda toppstyrd världshegemoni. Nu förs allt tydligare ett psykologiskt, ekonomiskt och genetiskt krig mot vita nationalstater. Om inte globalisterna och deras onda planer stoppas i tid, så är inte frågan om utan när Europa kommer att drabbas av väpnat krig. Demonen EU förbereder sig för kamp mot nationalism genom… Läs mer »