Angående polisaktioner mot medlemmar i Norge

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Här följer ett offentligt uttalande angående den senaste veckans polisinsatser mot medlemmar från Näste 3 i Norge, samt mediebevakningen kring detta.

megafon

I slutet av förra veckan sände NRK ett reportage på kvällsnyheterna och senare i artikelform på deras webbsajt, om att säkerhetspolisen (PST) utfört aktioner mot personer de menar tillhör den ”högerextrema miljön” i Rogaland. I reportaget får man reda på att polisen beslagtagit ett stort antal tyngre vapen och narkotika samt propagandamaterial.

Sändningen inleds med att PST ska genomföra förhör upplysningsvis med personer med anknytning till Motståndsrörelsen. PST erkänner själva att de utför dessa samtal med målsättningen att hindra nyrekrytering.

— Vårt önskemål är att hindra och stoppa rekryteringen. Huvudmålet är att få människor att gå ur den miljö som vi anser kan radikaliseras och utgöra fara, säger PST.

Det framkommer inte hur många personer de ska ha agerat emot, annat än att de ska ha hållit förhör med fyra personer. Och under hela sändningen gjordes Motståndsrörelsen synonymt med den ”högerextrema” miljö som polisen ska ha agerat emot.

Vapenbeslag
Utifrån de uppgifter vi har fått in från våra medlemmar, blev tre eller fyra vapen beslagtagna från personer med anknytning till Motståndsrörelsen. Tre av dessa ska ha varit lagligt registrerade vapen. Minst en medlem ska vara misstänkt för vapenbrott. I reportaget visades ett stort antal vapen. Majoriteten av dessa kommer alltså inte från organisationens medlemmar.

Narkotikabeslag
I Tv-reportaget gör polisen uttalanden om att de gjort beslag av narkotika, utan att det framkommer någon mer information om mängd eller typ av narkotika. Utifrån den informationen vi sitter på, så är en stödmedlem misstänkt för innehav av marijuana, samt ett mindre antal valium.

I den senare artikeln står det att det beslagtagits två kilo hasch och 30 gram amfetamin i samband med polisaktioner mot personer i den ”högerextrema” miljön. Dessa är inte medlemmar i Motståndsrörelsen.

Artikeln publicerades ursprungligen på Nordfront.net.

Källa:
PST aksjonerte mot høyreekstremt miljø

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments