”Angående Gustav Holmström, 98 år”

Dagens datum 19 april: Den 19 april 2005 skickar polisbefälet Bengt Lindström ett e-brev till Malmös socialdemokratiske kommunalråd Ilmar Reepalu.

reepalu

Bakgrunden till brevet går att finna i Malmö kommuns behandling av den 98-årige Gustav Holmström, som man hade vägrat hjälp med att få enskilt boende. Istället för att ta till sig kritiken i brevet kontaktade Ilmar Reepalu pressen och angav Bengt Lindström. En massiv medial hetskampanj inleddes mot polischefen.

Direkt efter e-brevet läckts till media stängdes Bengt Lindström av från sin tjänst som yttre befäl och sattes på en skrivbordstjänst samt fråntogs sitt tjänstevapen. Man anmälde också Lindström för hets mot folkgrupp och inledde en process för att få honom avskedad.

Domstolsprocessen mot Bengt Lindström leddes av överåklagare Sven-Erik Alhem, som i Malmö tingsrätt krävde höga böter och fängelse för Bengt Lindström. Tingsrätten kom fram till att innehållet i brevet var straffbart, men eftersom e-brevet var riktat till kommunalrådet Ilmar Reepalu och en tjänsteman vid kommunen kunde inte spridningen anses tillräckligt för en fällande dom.

Trots att Bengt Lindström friades i domstolen, beslutade rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd den 12 januari 2006 att Lindström skulle avskedas med omedelbar verkan. Skånes länspolismästare Anders Danielsson kommenterade nöjt avskedandet: ”Mejlen är dels respektlösa mot våra folkvalda politiker, men innehåller också nedsättande ord om invandrare. Sådant ska inte polisen förknippas med.”

Bengt Lindström kommenterade själv avskedandet: ”Det här är ett politiskt beslut rätt igenom, helruttet och på gränsen till rättsövergrepp. Jag har blivit politiskt obekväm för polismyndigheten.” Lindström drog sedan fallet vidare till arbetsdomstolen, där polisledningen fälldes för att ha ogiltigt avskedat honom. Lindström tilldelades 80 000kr i skadestånd av domstolen.

Här följer e-brevet i sin helhet:

Från: Bengt Lindström
Datum: den 19 April 2005 00:15
Till: Ilmar Reepalu
Ärende: Angående Gustav Holmström, 98 år

Hej, Ilmar !

Både du och jag förväntar oss en trygg och behaglig ålderdom. Jag har de senaste dagarna följt turerna kring en gammal man i massmedia som inget hellre vill och har med all rätt krav på det svenska samhället att få en trygg tid i sina sista år i livet. Han har jobbat och slitit och betalt skatt efter sin förmåga i hela sitt liv och nu blir han utsatt för en omänsklig behandling genom att skickas runt som ett paket mellan olika så kallade vårdformer. Psykisk misshandel. Han har rätt till ett eget boende enligt sin egna vilja med den hjälp han behöver. Punkt slut. Du visar än en gång prov på din omänskliga sida som en desperat sosse i nöd. Malmö kommuns kassa tillåter faktiskt den lilla utgift som det innebär att låta Gustav och många andra pensionärer att leva ett bra liv i Malmö under sina sista levnadsår. Du måste naturligtvis ändra inriktningen på ekonomin och låta mer pengar gå till åldringsvården. Dra in på ditt gigantiska understöd till alla jävla blattar i Malmö (läs Rosengård) och låt svenskarna som jobbat och slitit i ett helt liv för att bygga upp Sverige att få ta del av vårt välstånd.

Jag heter Bengt Lindström och jobbar som polisinspektör i Malmö sedan många år. Är för närvarande yttre befäl och chef för samtliga poliser i Malmö som jobbar i yttre tjänst. Tänker inte stanna kvar i Malmö o bli pensionär. Jag har mycket stor erfarenhet o kunskap om Malmö och dess positiva o negativa sidor men nu är måttet faktiskt rågat.

Du är en representant för Malmö kommun och har visat ett synnerligt dåligt ledarskap med ett omdöme och brist på empati som är lika med noll. Sydnytt har dessutom försökt ställa frågor till dig som du på ett oförskämt sätt har vägrat svara på.

Hoppas du själv blir gammal o svag ganska snart och blir beroende på hjälp. Fy Fan vad jag hatar dig och ditt jävla sosseparti. Jag kräver att du tar en del av pengarna som du och dina jävla sossekollegor lägger på kriminelle Mohammed i Rosengård och satsar dom på våra svenska pensionärer istället.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

23 Kommentarer till "”Angående Gustav Holmström, 98 år”"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Johan
Gäst
Nybörjare
Johan

Jag har också skickat mejl till Reepalu. Det kostade dryga 90 timmar i arresten på davidhall i Malmö.

Mauritzon
Gäst
Nybörjare

Låter som en mycket trevlig polis faktiskt.

Stefan Lund
Gäst
Nybörjare
Stefan Lund

Ilmar Reepalu är en person jag önskar ett långt och plågsamt lidande.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Det är vi många som gör.

Faan, det är ju påsk! Det hade allt varit härligt om majoriteten av sossar blivit korsfästa nu. Det hade de verkligen förtjänat, de röda svinen.

viktor
Gäst
Nybörjare
viktor

Jag önskar fler poliser var som han.

Revelj
Gäst
Nybörjare
Revelj

En klarsynt och ärlig konstapel. Synd att han skall behöva kasta bort sitt liv i den helt felpolitiserade poliskåren.

Nyfiken
Gäst
Nybörjare
Nyfiken

Snart tio år sedan och idag problemen fler och större.

Söder
Gäst
Nybörjare
Söder

http://youtu.be/CYY9aC7_tRk

Ett band som vågar. Respekt.

skåning
Gäst
Nybörjare
skåning

Polismannen sade det alla andra malmöbor tycker.
Dock hade han kulor och vågade underteckna med namn och arbetsplats.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Heder åt Bengt Lindström, en av de första som förtjänar upprättelse vid denna regims upplösning.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Jag minns denna händelse när den var aktuell. Fy fan vad bra gjort av den polismannen. Det är vi inte vana vid beträffande svensk polis. Tvärtom är det här något man mest associerar till exempelvis ryska polisen.

Jag önskar fler plitar vore som han. All heder åt honom.

Och Ilmar Reepalus halsstarriga agerande i frågan, ja så fungerar de socialdummokratiska avskummen. Jag önskar verkligen livet och flertalet andra sossar på ledande poster runtom i kommun, riksdag och landsting samt EU-parlament.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Och Ilmar Reepalus halsstarriga agerande i frågan, ja så fungerar de socialdummokratiska avskummen. Han representerar samtliga sossar i Sverige – i varje fall ledamöter inom våra folkvalda organ.*

Jag önskar verkligen livet ur honom och flertalet andra sossar…*

Jeff Hede
Gäst
Nybörjare

Bengt Lindström, bra gjort! Vi borde skicka honom ett diplom för sånt där kräver pondus!

Es NÄTHAT 1488
Gäst
Nybörjare

Råkade rösta ned ditt inlägg. Men ja, personen i fråga tillhör de som i framtiden kommer kunna avnjuta vissa privilegier då de visade prov på mod och sundhet i en tid av totalt förfall.

Desto fler är det dock som kommer få känna på represalier för sitt folkförräderi..

Es NÄTHAT 1488
Gäst
Nybörjare

Mycket har förvärrats på under tio år. Visserligen fick han sparken och utsattes för ett mediadrev, men fick ju skadestånd mm. Inte för att det gottgjorde något, men skulle detta ha skett idag så finns det inte en chans att han skulle fåt skadestånd. Det politiska förtrycket är så mycket starkare idag.

KolNidre
Gäst
Nybörjare
KolNidre

Hatten av för polisman Bengt Lindström — en riktig Svensk, av det rätta virket, försedd med normal rättspatos samt i kontakt med verkligheten.

gamebreed
Gäst
Nybörjare
gamebreed
min första kommentar här någonsin. jag tror inte sd eller svp gör detta så det kan vara en ide att ta fasta på. jag tycker att när en sån här sak uppmärksammas så borde personen få ett personligt brev hem som visar att han inte är ensam. lite information om smr och hemsidan nordfront.se dom lär kanske inte bli medlemmar eller stödmedlemmar direkt, men det lär vara uppskattat och dom lär börja läsa på nordfront. sakta men säkert kommer deras ögon öppnas. jag är lite tveksam till personliga brev till uteslutna sd:are men samtidigt är det inte en stor insats… Läs mer »
Johan Björnsson
Gäst
Nybörjare

Vilken modig polisman (han måste ju förstått att det skulle komma att kosta honom jobbet. Någon från SMR eller SvP eller liknande borde kontakta honom och odla kontakter eller/och få med han och likasinnade i rörelsen).

Den invandrarvurmande Reepalu och hans gelikar ska minsann få sin beskärda del av mångkulturen i framtiden, när de ska få bo i sitt ”dröm”-samhälle SKAM.

Vad är SKAM i ett framtida Sverige?

http://johanbjornsson.blogspot.se/2013/05/vad-ar-skam-i-ett-framtida-sverige.html

Björn
Gäst
Nybörjare
Björn

Jag har varken fått pengar eller mat och det är nu över 3 månader. Är det rättsäkert att leva i Sverige?

Karsten
Gäst
Nybörjare
Karsten

Sverige har aldrig varit en rättsstat och kommer aldrig att bli det med den nuvarande sättningen i Riksdagen. Illmar Reepalu är nog en av Malmös mest hatade politiker.

Brofist
Gäst
Nybörjare
Brofist

Ilmar Reepalu, klassisk svammelsosse av den halvgamla skolan, nu var han ju ”stark man” i Malmö, men han kunde lika väl ha varit försvarare av Thomas Quick eller fackpamp inom någon varvs- eller metallindustri. Samma stil. Ena dagen på SVT självsäkert pratandes om rättvisa och jämlikhet, den andra dagen stupfull med en flaska vodka i handen utslagen i en lyxbungalow i en afrikansk nationalpark.

Cedermark Göteborg
Gäst
Nybörjare
Cedermark Göteborg

Detta fallet hade helt gått mig förbi. En stor eloge till polismannen! Undra vad han gör idag

Albin
Gäst
Nybörjare
Albin

Raapalu verkar inte frisk.

wpDiscuz