Andrew Anglin trollade #BlacksOnCampus

MEDIA. Andrew Anglin testade psykologiska mekanismer och mainstream-medias makt att styra befolkningens tankar och beteende.

Den 11 november blev The Daily Stormers utgivare Andrew Anglins konto avstängt från Twitter. Anledningen till detta är en historia om hur en person skapade hysteri bland svarta aktivister kopplade till Missouri University och Black Lives Matter-rörelsen. Anglin inledde sin aktion genom att byta kontobild på Twitter och låtsades vara svart medan aktionen pågick.

Kontot @stormer9k under tiden trollaktionen pågick.

Kontot @stormer9k under tiden trollaktionen pågick.

Bakgrunden till kontroversen vid Missouri University var två obekräftade incidenter där svarta rapporterat att vita trakasserat dem genom att ropa förolämpande ord från sina bilar, samt ett hakkors ritat med avföring på en av universitetets toaletter. Detta lade grunden till en upprorsstämning hos universitetets svarta som ytterligare trappades upp av media.

Hatisk stämning bland svarta twittrare.

Hatisk stämning bland svarta twittrare.

I detta skede började Andrew Anglin skriva inlägg i hashtaggarna #Mizzou, #PrayForMizzou och #BlacksOnCampus. Genom att söka upp orelaterade bilder på Ku Klux Klan-möten, svarta på sjukhus, poliser, demonstrationer med sydstatsflaggor och så vidare fick han tiotusentals konton att bland annat retweeta följande påståenden:

  • KKK marcherar på campus och skriker att de vill ”döda alla negrer”
  • Sam Hyde har arresterats för att leda en KKK-pöbel, men släpptes snabbt och är tillbaka på campus
  • En svart lärare stacks ner av KKK och polisen hjälpte dem att komma undan
  • Polisen marcherar med KKK och bränner kors
  • KKK delar ut vapen till vita studenter
Sam Hyde.

Sam Hyde.

Som läsarna kanske känner till är Ku Klux Klan en liten och marginaliserad grupp i USA som saknar politiskt inflytande. Det är uppenbart löjliga påståenden som sprids. Kritiskt tänkande tillsammans med en enkel bildsökning hade kunnat stoppa aktionen, om inte media målat ut KKK som ett monster i garberoben som bara väntar på rätt tillfälle att börja lyncha svarta på löpande band. Media har också skapat bilden av polisen som djupt rasistisk, bland annat genom vinklad rapportering i fall där vita poliser i tjänst har skjutit svarta för att försvara sitt eget eller andras liv. Trots att poliser som Darren Wilson frikänts i USA:s högsta domstol har denna myt slagit rot.

Falsk propaganda som användes av Anglin.

Falsk propaganda som användes av Anglin.

När Anglin kontronterades av kritiska twittrare som försökte motverka aktionen anklagade han dem för att tillhöra KKK om de var vita, eller ha sex med vita poliser och arbeta för dem om de var svarta. Han påstod sig ha filmbevis och fick andra svarta att tro på honom och upprepa lögnen. Den psykologiska mekanismen är uppebarligen att få de svarta twittrarna att identifiera Anglin som en av dem, vilket gjorde dem benägna att tro honom och försvara hans påståenden.

Terrordåden i Paris tar fokus från svarta aktivister.

Terrordåden i Paris tar fokus från svarta aktivister.

Syftet med aktionen var att bevisa att att folk, och då företrädesvis svarta, kan manipuleras till att tro på vad som helst med minimal anstängning. Allt som krävs är att påstå sig vara medlem av gruppen man inriktar sig till och sedan börja komma med skandalösa och känslomässigt laddade påståenden. Anglin menar att det vore enkelt att överföra konceptet till andra grupper. Att påstå sig vara muslim och att någon kränker islam vore ett sätt att skapa en liknande situation. Det är lätt att föreställa sig att föreställningar om att en person eller grupp kränkt islam kan leda till konsekvenser.

En annan poäng är att visa medias makt. En person med ett twitterkonto, assisterad av några oorganiserade följare, kunde övertyga tusentals om uppenbart löjliga saker och i förlängningen påverka deras agerande. Detta trots att etablerad media och personer som Shaun King aktivt motarbetade trollen. Etablerad medias makt att skapa opinion och påverka befolkningens tankar och beteende ges överväldigande bevis i och med detta. Etablerad media i västvärlden sprider en berättelse om vår samtid. Den handlar om politiskt korrekta offerhierarkier, vita mäns rasism och förtryck, behovet att ta emot flyktingar, vitas historiska skuld, vikten av raslig mångfald i vita länder och andra relaterade teman. Till skillnad mot Andrew Anglin har etablerad media oerhörda resurser i form av kapital, personal, tidningar, tv och webbplatser. Etablerad media får i alltför många lägen stå oemotsagd och fortsätta sprida sin berättelse. Detta understryker återigen behovet av en expanderande media från nationellt håll för att få vårt folk att vakna upp.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

12 Kommentarer till "Andrew Anglin trollade #BlacksOnCampus"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Holohoaxx
Gäst
Nybörjare
Holohoaxx

Detta är skälet till att judar vill kontrollera och äga alla medier..

palingenesis
Gäst
Nybörjare
palingenesis

detta har ni redan rapporterat om.

Caesar
Gäst
Nybörjare
Caesar
”Detta understryker återigen behovet av en expanderande media från nationellt håll för att få vårt folk att vakna upp.” Och hur är det tänkt att detta ska gå till, om ”media från nationellt håll” hela tiden nöjer sig med att endast klippa och klistra ordagrant, ord för ord, komma för komma, punkt för punkt, direkt från Expressen, Aftonbladet och övrig ”etablerad media” utan allra minsta försök att omformulera PK-propagandan? Hur är det tänkt att ”media från nationellt håll ska att få vårt folk att vakna upp” när ”media från nationellt håll” hela tiden envisas med att använda till exempel det… Läs mer »
NS
Gäst
Nybörjare
NS
*Wake up and smell the underdog status* En ordinarie tidning kan använda ganska många termer, som inte på minsta sätt är värdeneutrala, också i sin nyhetsrapportering, eftersom en stor del av läsarna uppfattar dem som just värdeneutrala. Ordet ”papperslös” är här ett bra exempel. Debatten kring de papperslösas juridiska status har förstås ingenting att göra med deras eventuella brist på papper, utan med att de antingen fått avslag på sin asylansökan, eller helt enkelt tagit sig in i landet utan att behaga meddela myndigheterna alls. Att referera till dem som ”papperslösa” är ren språklig manipulation, både oärlig och dum. Detta… Läs mer »
Caesar
Gäst
Nybörjare
Caesar
Det var ju således då, tydligen, enbart en himla tur – en endast, bara och uteslutande ren slump – att herr Adolf Hitler och Dr. Joseph Goebbels, som startade med ett patetiskt litet parti på endast 7 medlemmar och ett simpelt litet stencilerat blad på någon eller några sidor (snacka om ”minoritetsmedier”), och som verkligen vände sig till HELA allmänheten redan från början, att de klarade av att på 12-15 år bli Tysklands ledande kraft och röst, när de så uppenbart använde sig av helt fel taktik, strategi och propaganda, och istället så felaktigt och förkastligt, envisades med att använda… Läs mer »
NS
Gäst
Nybörjare
NS
Situationerna går inte att jämföra. Svenskarna är mycket mer indoktrinerade än tyskarna. I Tyskland hade det som de tyska nationalsocialisterna stod för redan ett stöd från andra. Vidare så var situationen i Tyskland mer organisk där politiska åsikter mer spreds från person till person, nationalsocialisterna var sedan snabba med att börja utnyttja radio och andra nya propagandakanaler. I Sverige får folk sina åsikter i TV och andra medier som unisont sprider svenskfientlig propaganda. I den svenska situationen måste man anpassa sig lite, men Nordfront nämner ju judar, massinvandring och andra begrepp som du tog upp. Men att hitta på nya… Läs mer »
ante
Gäst
Nybörjare
ante

Vad sägs om Bidragshotel eller kanske asylverkstad.

Per Evertsson
Gäst
Nybörjare
Per Evertsson

Snyggt jobbat. :) Dock så är det inte speciellt svårt egentligen att lura svagbegåvade och impulsiva negroider. Vifta med en banan och de följer dig, typ.

Per Evertsson
Gäst
Nybörjare
Per Evertsson

Tyvärr så har många vita börjat bli lika korkade. Folk får inte längre lära sig att tänka kritiskt och självständigt, utan får istället lära sig att ”tänka ”rätt”.

Idag så handlar ingenting om fakta längre, utan enbart om känslor och vad som etablissemanget utifrån sina egna ideologiska vanföreställningar bestämt är ”godhet”. Folk har blivit hjärntvättade lydiga lämlar.

Per Evertsson
Gäst
Nybörjare
Per Evertsson

Dock skillnad på ras och hjärntvätt. Så ingen missförstår mig här. ;)

Slipsen
Gäst
Nybörjare
Slipsen

Smart. Tänk dock på att det finns troll på nationella sidor också. Vi är ju smartare än negrer men vissa troll är slipade och manipulativa.

erkysson
Gäst
Nybörjare
erkysson

Sam Hyde is a ugly jew mongrel look like anglin.

wpDiscuz