Amnesty larmar om att spanska vänsterextremister fängslas – nämner inget om censuren i Sverige

YTTRANDEFRIHET. Amnesty International säger att allt fler döms utifrån uttryckta åsikter och att det är ett brott mot mänskliga rättigheter. Men de uppmärksammar bara våldsbejakande vänsterextremister som dömts och de nämner ingenting om den censur av den politiska oppositionen som pågår i Sverige.

Amnesty International tycker synd om de våldsbejakande rappande extremisterna i La Insurgencia

Enligt den av judar grundade globala aktivistorganisationen Amnesty International används Spaniens terrorlagstiftning alltmer för att kväsa yttrandefriheten. Under förra året dömdes 39 personer i landet för att ha förhärligat terrorism eller hånat terroristernas offer.

Spaniens terrorlagstiftning från 2011 breddades ytterligare efter massmediernas omfattande rapportering av de så kallade Parisattackerna 2015. Lagen används allt oftare för att under senare år för att begränsa yttrandefriheten

”Det är inte brottsligt att rappa, att twittra ett skämt är inte terrorism, och du ska inte kunna dömas till fängelse för att ha uppfört en dockteater”, skriver Eda Seyhan som är Amnestys ansvarige för för anti-terrorfrågor i ett pressmeddelande.

Som brukligt i Amnestyrapporter tar de upp flera uppmärksammade fall vars hantering de kritiserar. Bland annat gäller det tolv medlemmar ur det rappande ”musikerkollektivet” La Insurgencia som dömdes till minst två års fängelse vardera i december 2017. Deras ”brott” var att ha glorifierat den vänsterextrema rörelsen Grapo. Den organisationen tros ligga bakom ett 80-tal mord. Amnesty skriver också att artikel 578 i lagstiftningen har använts mot journalister och marionettdockförare.

I slutet av februari 2018 dömdes rapparen José Miguel Arenas Beltrán till 3,5 års fängelse. Han hade i ”musik” förhärligat terrorism, förtalat kungahuset och hotat en nationalistisk politiker på Mallorca med våld. I början av mars användes lagen igen för att döma en rappare: Pablo Hasel fick två års fängelse för att ha förhärligat terrorism, förtalat kungahuset och spanska institutioner.

”Regeringar borde upprätthålla terroroffrens rättigheter, snarare än att kväsa yttrandefriheten i deras namn. Spaniens skoningslösa lagstiftning måste återkallas, och alla anklagelser som riktats mot personer som endast uttryckt sig fredligt måste släppas”, skriver Eda Seyhan.

Texten låter i detta stycke politiskt neutral men beträffande det ökande antalet fängslade ”högernationella” som är motståndare till bland annat Amnestys globala politiska visioner, säger Eda Seyhan ingenting. Inte heller har Amnesty uttalat sig om den enorma censurkampanj som den nationella oppositionen i Sverige utsätts för i detta nu av judiska medier.

Källa:
Amnesty larmar om spansk terrorlagstiftning

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Sigfrid_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Amnesty International började som en kommunistisk kamporganisation som försökte få vänsterextrema terrorister frisläppta från fängelser, men har under årens lopp odlat ett välpolerat yttre som ”människorättsorganisation”. Den som är välbekant med Amnestys historia låter sig dock inte luras, för det är inget annat än ett politiskt organ. De har inget till övers för meningsmotståndare, ej heller för människor som trampas på av vänsterstater som Sverige. Människor vars barn blir kidnappade av den svenska staten som del av den s.k. ”samhällsvården” kontaktar ofta Amnesty om hjälp, men får alltid svaret att det inte är något de bryr sig om. Men att… Läs mer »

Sigfrid
Medlem

Amnesty har aldrig varit en organisation som kämpat för allas rättigheter utan dom bryr sig bara om vänsterns och judarnas välbefinnande.Dom bråkar mycket om hur folk förföljs för sina åsikter i andra länder men blundar helt för de övergrepp som staten begår mot oliktänkande i vårt land.