Amnesty gör gemensam sak med USA:s regering – anklagar Venezuela för brott mot mänskliga rättigheter

JUDISK LOBBY. Amnesty International har publicerat en rapport om ”förtrycket i Venezuela” som både tematiskt och tidsmässigt sammanfaller med USA:s kampanjer för att störta landets president.

Den 20 februari höll den judiskt grundande ”människorättsorganisationen” Amnesty International en presskonferens i Venezuelas huvudstad Caracas för att presentera sin rapport ”Hunger, punishment and fear, the formula for repression in Venezuela”. Detta skriver Ulf B Andersson för Amnesty Press.

Organisationen sade sig ha undersökt händelser under perioden 21-25 januari och riktade skarp kritik mot Venezuelas regering och president Nicolas Maduro.

— Myndigheterna under Nicolas Maduro försöker använda fruktan och straff för att utöva social kontroll mot dem som kräver förändringar, sade Erika Guevara-Rosas som är Amnestys Amerikachef vid presskonferensen.

— Maduros regering attackerar de fattigaste i samhället, de som regeringen påstår sig försvara. Istället utsätts de för mord, fängslanden och hot, sade Guefvara-Rosas också.

Ulf B Andersson skriver inte varför Amnestys undersökning genomfördes exakt under den period då USA försökte störta Maduro och hans regering, bland annat genom en misslyckad kupp och genom cyberattacker som allvarligt störde landets infrastruktur som el- och vattendistribution och hur det kan komma sig att Amnestys kritik mot Venezuela nästan exakt harmonierar med Washingtons kampanjretorik mot landet.

Den internationella kritiken mot USA:s agerande gentemot Venezuela har tidvis varit massiv. Även i Sverige har – om än mest i alternativa medier – USA:s agerande i landet kritiskt granskats.

Källor:
Amnesty om Venezuela: ”Utomrättsliga avrättningar”
Venezuela: Hunger, punishment and fear, the formula for repression used by authorities under Nicolás Maduro
Venezuela: Rikstäckande strömavbrott följs av misstänkt sabotagevåg

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
1 år sedan

om amnesty vore seriösa så skulle de reda ut valfusk och inlåsande av oliktänkande i europa och främst i sverige och storbritannien,

peckerwood
Nybörjare
peckerwood
1 år sedan
Reply to  Grottbjörnen

sendte mail amnesty for noen år siden da politikerne i golden dawn ble arrestert og var dermed politiske fanger. fikk til svar at dem var rasister og ikke fikk noen hjelp av dem

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
1 år sedan

Amnesty är en judisk organisation så det är inget konstigt att dom har samma åsikter som USA.Det finns inte på kartan att Amnesty skulle reagera när Europeiska regeringar trakasserar sitt get folk för nationalistiska värderingar.